Een nieuw jaar, dat zijn 365 nieuwe kansen. Wat heeft het nieuwe jaar voor jou in petto? Ontdek het in de grote jaarhoroscoop van 2019.

STEENBOK: VAN 22/12 TOT 20/1

Steenbokken zijn praktisch, intelligent en logisch.  Als ze iets willen bereiken, hebben ze daar alles voor over en ze sporen ook anderen aan hun dromen na te leven. Aan de andere kant zien ze het leven vaak wat somber in, en kunnen ze behoorlijk koppig zijn.

Liefde: De Steenbok mag zich op het vlak van liefde aan een stabiel en prettig jaar verwachten. Steenbokken met een relatie zien weinig veranderen in 2019. Singles hebben het meeste kans op romantiek in mei. Wees niet bang en durf te flirten.

Werk: Verwacht je aan positieve energie op het werk. Al moet je je niet aan grote veranderingen verwachten, je bent net als altijd georganiseerd en gedisciplineerd. Als er toch een verandering is, zal dat eerder een nieuwe collega zijn waarmee je het erg goed kan vinden.

Geld: Financieel verandert er weinig dit jaar. Je kunt je dromen verwezenlijken op het gebied van reizen en persoonlijke ontwikkeling. Let wel op met impulsieve uitgaven. Bovendien is 2019 het moment om iets nieuws te proberen op financieel gebied, beleggingen op langere termijn bijvoorbeeld.

Tips voor dit jaar: geniet van de liefde, stel je open voor nieuwe collega’s en maak nu eindelijk werk van die droomreis.

WATERMAN: VAN 21/1 TOT 18/2

Watermannen zijn onafhankelijke, originele mensen die erg populair zijn. Ze kunnen excentriek zijn maar soms ook bang om hun emoties te tonen. Je zult je met hen beslist niet vervelen.

Liefde: 2018 was een druk jaar, 2019 wordt het jaar waarin je beseft hoe belangrijk je geliefde voor je is. Ben je single, dan heb je vooral behoefte aan diepgang in een nieuwe liefde. Dat is niet altijd gemakkelijk te vinden in een potentiële partner. Geen zorgen, je hebt genoeg familie en vrienden om je mee te omringen.

Werk: in 2019 pluk je eindelijk de vruchten van je harde werk, je mag je aan een promotie verwachten. Je werk wordt daardoor een stuk interessanter.

Geld: door die promotie verandert er ook het een en ander op financieel gebied. Je slaagt erin dit op een goede manier te besteden en dat zorgt voor extra gemoedsrust.

Tips voor het nieuwe jaar: geniet van je carrière, maar vergeet niet om voldoende tijd in je gezin te steken.

VISSEN: VAN 19/2 TOT 20/3

Vissen zijn vriendelijk en meelevend en passen zich heel gemakkelijk aan anderen aan.  Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig en niet bepaald praktisch; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kantVeel zelfvertrouwen hebben Vissen niet, maar ze zijn trouw aan hun vrienden en kunnen ook goed alleen zijn.

Liefde: single vissen storten zich op een prille relatie, dit zorgt voor veel passie. De gesettelde vissen rekenen dit jaar nog meer op steun en liefde van hun partner. Ook je goede vrienden zorgen dit jaar voor veel steun.

Werk: je hebt al lang laten zien wat je kunt en wacht nu eindelijk op die welverdiende erkenning. De juiste beloning zal je motivatie een boost geven.

Geld: geef duidelijk aan wat je wensen zijn en beargumenteer ze. Door eindelijk op te komen voor jezelf, boek je fianciële vooruitgang.

Tip voor het nieuwe jaar: durf eindelijk op te komen voor jezelf.

RAM: VAN 21/3 TOT 20/4

Rammen zijn moedig, enthousiast, optimistisch en eerlijk. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hen niet en ze zijn dan ook graag bereid de leiding te nemen. Jammer genoeg kunnen ze erg impulsief zijn en als het hen niet meezit, worden ze boos of zelfs agressief.

Liefde: 2019 is hét jaar van hechte vriendschappen en sterke relaties. Neem tijd om banden met je vrienden en familie te versterken. Single? Je bent van je sokken geblazen door een nieuwe man in je leven. Geborgenheid is het sleutelwoord van 2019.

Werk: je hebt nood aan veranderingen en uitdaging. Kans bestaat dat je die op je huidige job vindt, maar toch is de kans groter dat een nieuwe werkgever je de nodige uitdaging biedt. Vergeet ook niet om af en toe ontspanning te nemen, dat heb je meer dan ooit nodig dit jaar.

Geld: Financieel verandert er weinig dit jaar. Je kunt je dromen verwezenlijken op het gebied van reizen en persoonlijke ontwikkeling. Let wel op met impulsieve uitgaven. Bovendien is 2019 het moment om iets nieuws te proberen op financieel gebied, beleggingen op langere termijn bijvoorbeeld.

STIER: VAN 21/4 TOT 21/5

Stieren zijn gul en betrouwbaar, ambitieus en sensueel en aan een Stier heb je een vriend voor het leven. Stieren zijn geduldig en hebben doorzettingsvermogen, wat ze fijne collega’s maakt. Minpuntje? Ze zijn koppig en denken soms dat de hele wereld om hen draait. Ze zijn bezitterig, maar als ze van iemand houden, gaan ze voor hen door het vuur.

Liefde: dit jaar zul je veel tijd en energie moeten steken in de relaties die je de voorbije jaren opbouwde. Neem niet zomaar alles voor lief. Dat geldt ook voor de vrijgezelle stieren, zij lopen een potentiële partner tegen het lijf, maar zullen hier de nodige moeite voor moeten doen.

Werk: je zet je hard in op het werk en bent erg gemotiveerd. Bovendien maak je in 2019 kans op een promotie. Een reorganisatie kan zorgen dat je waardevolle collega’s verliest, maar wees gerust: uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.

Geld: je zult in 2019 een financiële meevaller hebben, denk na waaraan je je geld uitgeeft en vergeet ook zeker je omgeving niet te betrekken bij de beslissing.

Tip voor het nieuwe jaar: investeer voldoende tijd in je relaties, laat geliefden weten hoe graag je ze ziet.

TWEELINGEN: VAN 22/5 TOT 21/6

Tweelingen zijn altijd zichzelf, zonder meer. Dat betekent dat ze een zachte kant hebben, maar ook heel sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Tweelingen zijn slim en kunnen over alles meepraten, en ze zijn leergierig. Als ze eenmaal de juiste partner gevonden hebben, zijn ze onvoorwaardelijk trouw.

Liefde: 2019 wordt een jaar vol liefde en nieuwe vriendschappen. Besteed veel tijd aan de mensen waar je energie uit haalt. Je bent ontspannen en dat straal je uit. Voor de singles tweelingen zal 2019 een belangrijk jaar vol liefde worden, gesettelde tweelingen wacht een grote verandering: misschien is het tijd voor gezinsuitbreiding?

Werk: op het gebied van werk verandert er niet veel. Maar dat is niet erg, je geniet van de stabiliteit. Zorg wel dat je gemotiveerd en productief blijft.

Geld: 2019 is het jaar om tijd te nemen voor jezelf en te genieten. Dat maakt dat er niet veel verandert aan je financiële situatie. Een promotie kan weggekaapt worden een collega.

Tip voor het nieuwe jaar: geniet van een stabiel jaar, het leven hoeft niet altijd een rollercoaster te zijn.

KREEFT VAN 22/6 TOT 22/7

Kreeften zijn zachtaardig en hun familie is voor hen heel belangrijk. Jammer genoeg vinden ze het soms moeilijk om uit te drukken wat ze voelen, en trekken ze zich soms terug. Ze zijn artistiek en creatief, en werken hard. Wel zijn ze bang om afgewezen te worden, en dat kan hen wrokkig maken. Een Kreeft onthoudt het heel lang als hem onrecht aangedaan is.

Liefde: kreeften die al gesetteld zijn, blijven gelukkig met hun partner. Misschien is het eindelijk tijd voor die volgende stap? Vergeet ook je vrienden niet! Maak tijd voor ze en besef hoe belangrijk ze zijn voor je welzijn.

Werk: je werk van het afgelopen jaar wordt beloond met een bonus. Let wel op: wordt niet lui omdat het nu goed gaat. Zorg ook dat het spannend blijft, misschien is het tijd voor een nieuwe uitdaging?

Geld: op financieel vlak wordt het een rooskleurig jaar, kreeft. Al zal er veel veranderen. Hoewel het de laatste jaren stabiel was, sta je nu voor een grote investering. Durf controle loslaten, het komt wel goed.

Tip voor het nieuwe jaar: maak voldoende tijd vrij voor vrienden en je partner en durf die nieuwe stap eindelijk wagen.

LEEUW: VAN 23/7 TOT 23/8

Leeuwen hebben een warm hart en ze houden van actie. Het is voor hen enorm belangrijk om bemind en bewonderd te worden; ze staan graag in de belangstelling. Vandaar dat er onder acteurs veel Leeuwen zijn. Leeuwen kunnen behoorlijk koppig zijn, en als ze eenmaal ergens van overtuigd zijn, is het bijzonder moeilijk om hen op andere gedachten te brengen.

Liefde: kinderen staan centraal in 2019. Misschien is het tijd voor gezinsuitbreiding of word je aandacht naar een kind getrokken waar je veel aandacht en liefde voor hebt. Een nieuwe vriendschap biedt zich aan.

Werk: hoewel je erg graag presteert, hoeft dit niet elk jaar zo te zijn. Zet je in, maar focus ook op je privéleven. Tegen het einde van het jaar doet zich een mooie opportuniteit voor op het werk, wees dus geduldig.

Geld: een nieuwe investering kan je op lange termijn veel geld opbrengen.

Tip voor het nieuwe jaar: last voldoende rust in, anders zou je wel eens gezondheidsklachten kunnen krijgen.

MAAGD: VAN 24/8 TOT 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Bovendien zijn ze perfectionistisch, super georganiseerd en ordelijk, en vrienden kunnen dan ook altijd op hen rekenen. Daar staat tegenover dat Maagden behoorlijk sceptisch kunnen zijn, en zich nogal eens met dingen bemoeien waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Maar ze zijn altijd rechtdoorzee.

Liefde: in 2018 is er een en ander veranderd in je thuissituatie door een overlijden, geboorte of ruzie. 2019 is hét jaar om de strijdbijl te begraven. Je wordt door iemand bijzonder in de watten gelegd, geniet van de aandacht.

Werk: 2019 wordt een jaar van grote stappen. De afgelopen jaren heb je je van je beste kant laten zien, maar niet teruggekregen waar je behoefte aan had. Dit jaar zal daar verandering in komen. Wees niet bang om risico’s te nemen: een nieuwe job, nieuwe studies of zelfs een totaal andere jobinhoud kunnen op je pad komen.

Geld: als analytische en kristische maagd maak je je wel eens zorgen over je financiële situatie. Je bent begin 2019 misschien nog even onrustig, maar je zult snel merken dat de situatie verbetert. Je partner helpt je hierbij. Besteed je tijd nuttig en blijf realistisch.

Tip voor het nieuwe jaar: durf eindelijk die spannende stap te nemen en pieker niet te veel over geldzaken.

WEEGSCHAAL: VAN 24/9 TOT 23/10

Weegschalen zijn echte diplomaten: ze kunnen de dingen vanuit het perspectief van anderen zien en ze kunnen erg goed luisteren. Maar ze verwachten wél dat ze bewonderd worden; ze zijn behoorlijk ijdel en kunnen niet goed tegen kritiek.

Liefde: voor de weegschaal wordt het een vruchtbaar jaar op het gebied van de liefde. Vooral in juni staat er je een mooie gebeurtenis te wachten. Ben je single? Houd dan oktober in de gaten, want dan zou die ware eindelijk voorbij kunnen komen wandelen.

Werk: je bent tevreden op het werk en wordt beloond om je inzet. Een nieuwe collega geeft je extra energie.

Geld: er verandert weinig op financieel gebied. Let wel op voor addertjes onder het gras.

Tip voor het nieuwe jaar: geniet met volle teugen.

SCHORPIOEN: VAN 24/10 TOT 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben, zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen.Ze zijn betrouwbaar en trouw, en vaak erg ambitieus. Wel kunnen Schorpioen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen hebben. Dat maakt dat ze niet zo makkelijk in hun kaarten laten kijken.

Liefde: je hebt dit jaar meer behoefte aan menselijk contact en stelt je open. Daardoor krijg je onverwacht begrip van iemand uit je werkomgeving. Deze nieuwe ontmoeting zal de komende jaren een belangrijke rol voor je spelen.

Werk: eindelijk vind je de balans tussen privé en werk, dat werkt een stuk prettiger. Je werk draait ook wel verder zonder jou.

Geld: de start van 2019 lijkt misschien niet top, maar het wordt alleen maar beter. Rond juni kunt je een meevaller verwachten.

Tip voor het nieuwe jaar: neem nu eindelijk ook voldoende tijd voor je privéleven.

BOOGSCHUTTER: VAN 23/11 TOT 21/12

Boogschutters zijn optimistisch en zien van alles de positieve kant.  Daarnaast hebben ze een brede belangstelling en zijn ze vrijgevig. Wel zijn ze soms té rechtuit en dat kan anderen kwetsen. Boogschutters kunnen ook slordig en ongeduldig zijn, en hebben soms té veel zelfvertrouwen.

Liefde: eindelijk keert de rust terug op liefdesgebied. Je bent zelfzeker en weet wat je wilt, dat is een prima basis voor een liefdesrelatie.

Werk: in 2019 kun je jezelf aan meer werkdruk verwachten. Gelukkig weet je ondertussen goed hoe je hiermee kunt omgaan. Verwacht je eind 2019 aan een aangename verrassing.

Geld: 2019 brengt een aantal onverwachte uitgaven met zich mee. Houd je financiën dus regelmatig onder de loep dit jaar.

Meer over je sterrenbeeld:

Openingsbeeld: Sézane