Er zijn steeds meer singles, volgens het Nationaal Planbureau zou tegen 2030 zelfs de helft van alle Vlamingen als vrijgezel door het leven gaan. Nieuwe relatietrends springen dan weer als paddenstoelen uit de grond. Geen zin in een vaste relatie? Misschien is de flex-relatie wel iets voor jou.

Mensen zonder relatie ongelukkig? Zeker niet, dat bewijst onder andere Maryam die als ‘supersingle’ door het leven gaat. Toch ervaren zelfs de meest zelfzekere singles weleens een gevoel van gemis, geen probleem, dankzij allerhande datingapps krijgt eenzaamheid geen kans. En zo ontstond er een nieuwe trend: flexen, oftewel tijdelijk met iemand daten zonder er perse een relatie aan willen te overhouden.

Flex-relaties worden daarom ook wel eens try-out relaties genoemd. “We probeerden het, het mislukte, geen probleem”, legt sociaal demograaf Jan Latten uit aan Ad.nl. “Genieten van het leven is heel belangrijk, zowat iedereen is goed opgeleid en kan voor zichzelf zorgen. Je bent happy single, zoekt iemand om gelukkiger mee te worden en werkt het niet, dan ga je weer alleen verder.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over relaties:

Openingsbeeld: Wrangler