Getuigenis: Liesbeth (58) verliet na 22 jaar haar man voor de vrouw van haar leven

Liesbeth was gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen. Toch voelde ze dat er iets miste in haar leven. Na 22 jaar werd ze halsoverkop verliefd op Ingrid. Hoe moeilijk de keuze ook, in de zomer van 2018 hakte ze de knoop door.

 

“Toen ik jong was, besefte ik niet dat ik lesbisch was. Ik wilde zoals iedereen trouwen en kindjes maken. Ik werd verliefd op een man en wist niet beter. We zijn 22 jaar getrouwd geweest en kregen drie kinderen samen. Ik was gelukkig. Toch voelde ik dat er iets miste, maar ik kon er nooit de vinger opleggen. Dat veranderde toen ik Ingrid ontmoette. Ik leerde haar kennen tijdens een avondles fotografie en al snel werden we vriendinnen. We spraken af om wijntjes te gaan drinken of om samen foto’s te nemen in de natuur. Op zich niets vreemd, tot ik verliefd werd op haar. De liefde bleek wederzijds.

Wat volgde was een passionele affaire. Ik begreep eindelijk wat mensen zó bijzonder vonden aan seks. Al die jaren snapte ik niet waar mensen zo’n fuzz over maakten. Met mijn ex-man was het altijd wel oké geweest, maar nooit zo intens als met Ingrid. Ik kreeg zelden een orgasme, maar kon hem niks kwalijk nemen. Ik stelde me er simpelweg geen vragen bij.”

“Eindelijk begreep ik wat mensen zo bijzonder vonden aan seks. Al die jaren snapte ik niet waar mensen zo’n fuzz over maakten”

“Aan weggaan dacht ik niet, ik zag mijn man te graag en wilde mijn gezin niet in de steek laten. Bovendien hadden we zoveel opgebouwd: ons prachtige huis en onze gezamenlijke vriendenkring betekenden veel voor mij. Toch kon ik Ingrid niet loslaten: we spraken veel af en ik wilde meer en meer bij haar zijn. Ik dacht dat niemand iets doorhad, we leken gewoon twee goede vriendinnen. Toch was het mijn man die mij voor een dilemma plaatste. Hij voelde dat er meer speelde tussen mij en Ingrid. Ik herinner mij het moment dat hij erover begon nog goed. Hij zat daar als een hoopje ellende en smeekte me om een knoop door te hakken. Hij was niet boos, dat maakte het nog erger. De tranen rolden over zijn wangen omdat hij besefte dat een scheiding bijna onvermijdbaar was. Hij gaf me tijd om na te denken.”

“Ingrid was mijn grote liefde, maar ik besefte heel goed dat kiezen hoe dan ook verliezen was. het was een hartverscheurende keuze”

“De periode die volgde, was hartverscheurend. Ik kon niet meer eten van de stress en viel veel af. Ingrid was mijn grote liefde, maar mijn gezin betekende ook zoveel voor mij. Ik voelde mij verscheurd en besefte heel goed dat in beide gevallen kiezen verliezen was. Na lang wikken en wegen, heb ik in de zomer van 2018 de knoop doorgehakt. Ingrid was op reis met enkele vrienden en ik besefte hoe hard ik haar miste. Ik kon me geen leven meer zonder haar voorstellen. Er zat niets anders op dan mijn hart te volgen.

Hoewel we eindelijk gelukkig konden zijn, duurde het een tijd voor ik echt kon genieten van onze liefde. Ik mocht niet klagen, want ik was eindelijk bij de liefde van mijn leven, maar ik ging zelf ook door een rouwproces. Mijn leven was compleet anders na mijn keuze. Ik verhuisde en de scheiding werd ingezet. Ik zag hoe verdrietig mijn man was, en hoe mijn kinderen leden onder mijn keuze. Ze waren begrijpelijk heel boos, het heeft tijd gekost om de band terug te herstellen. Nu ze zelf wat ouder zijn en op eigen benen staan, begrijpen ze beter hoe hartverscheurend mijn keuze was. Mijn ex-man vond een nieuwe vriendin en ziet er gelukkig uit. En ik besef elke dag opnieuw dat – ondanks die vreselijke periode – ik nu gelukkiger ben dan ooit.”

 

Meer getuigenissen over relaties:

* De namen in dit artikel zijn gewijzigd omdat de getuigen anoniem wensen te blijven. Openingsbeeld: Getty Images.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content