Getuigenis: Tania (54) liet na gewichtsverlies haar buik en armen liften

Bij gewichtsverlies komen naast de vanzelfsprekende voordelen, ook nadelen kijken. De 54-jarige Tania verloor heel wat kilo’s waardoor haar huid enorm verslapt was en ze overtollig vel overhield. De oplossing? Een arm- en buiklifting. Ontdek hier haar verhaal.

Arm- en buiklifting na gewichtsverlies

“Na drastisch gewichtsverlies was de huid op mijn buik enorm verslapt. Ik vroeg mijn huisarts wat daar aan gedaan kon worden. De enige oplossing om de overtollige huid weg te halen was een buiklift. De ingreep zelf was niet pijnlijk, vond ik. Maar het heeft toch zeker een maand geduurd voor ik terug mobiel was. De eerste twee weken geraakte ik amper uit de zetel. En wekenlang mocht ik niets heffen. De snijwonde zelf genas mooi, maar de gereconstrueerde navel raakte geïnfecteerd. Zoveel jaar later heb ik nog altijd een grote ongevoeligheid in de buikzone, die verdoofd aanvoelt. Ik had ervoor al twee keizersneden en (niet-esthetische) buikoperaties gehad, dus dat zal er ook geen deugd  aangedaan hebben. Maar van het resultaat was ik wel tevreden: mijn buik was weer plat, ook al hebben ze de oneffenheid die een liposuctie op jonge leeftijd had achtergelaten, niet volledig kunnen corrigeren.

“Tien jaar later kwam ik in de menopauze, waardoor mijn gewicht weer enorm toenam. De huid op mijn armen hing erg door. In die mate dat ik enkel nog oversized blouses kon dragen. Via mijn huisarts heb ik iemand gevonden die me zeer goed begeleid en opgevolgd heeft. De ingreep zelf was een van de pijnlijkste die ik ooit heb gehad, dat had ik zwaar onderschat. Ze moesten immers door de spieren snijden om voldoende vet en huid weg te nemen. Dat gaf een litteken van mijn oksel tot onder mijn elleboog en een pijnlijk herstel. Ik heb zeker een maand last gehad, waarbij ik de eerste twee weken amper iets kon doen. Je trui aantrekken, autorijden, iets opheffen… Je beseft pas hoe intensief je je armen gebruikt als je dat plots niet meer kunt. Ik was blij met het resultaat. Eindelijk kon ik weer gewone blouses dragen. Toch was het geen superstrak resultaat, omdat ze in verhouding met de rest van je lichaam werken. Een chirurgische ingreep is een correctie, maar geeft je niet het lijf terug dat je ooit hebt gehad. Je lichaam verandert immers door te verouderen. Als je dat verwacht, zul je nooit helemaal tevreden zijn.”

 

Lees ook:

*Het openingsbeeld is een stockbeeld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content