Helemaal verliefd: 15 eenvoudige tips om je relatie instant beter te maken

Je bent verliefd op je partner en je ziet hem doodgraag, maar na een aantal jaren kan de sleur al eens komen piepen en kan je relatie wel eens een boost gebruiken. Deze 15 heel simpele trucjes geven je relatie instant een boost.

 

Sommige dingen mag je écht nooit doen. Een psycholoog verklapt hier wat dé doodsteek is voor je relatie.

Heel kleine, eenvoudige aanpassingen kunnen een verschil maken. Weinig moeite, veel liefde.

 1. Jij wordt er zot van dat je partner altijd zijn handdoek om de grond gooit, terwijl hij je haren kan uittrekken als je in zijn gsm snuffelt. Maak een afspraak dat je het allebei niet meer zult doen. En doe het ook écht niet.
 2. Het is gemakkelijk om veel bezig te zijn met je huwelijk als het écht goed gaat. Echt een verbintenis aangaan betekent dat je ook blijft vechten als het even moeilijk gaat. (Lees hier hoe je relatieproblemen samen aanpakt.)
 3. We hebben allemaal taakjes die we eigenlijk allebei liever niet doen. Zet een van de puntjes bovenaan jouw to-do-lijstje, in plaats van te wachten tot hij het doet.
 4. Zeg ‘alsjeblief’ en ‘dankjewel’. Altijd.
 5. Zeg sneller sorry, blijf niet hangen in een ruzie. (Hier lees je hoe je best reageert als je partner boos of verdrietig is.)
 6. Genereus zijn is écht belangrijk voor je relatie. Wees lief en genereus, doe soms dingen voor je partner zonder dat hij er naar vraagt.
 7. Weet wanneer je best even je mond kunt houden. Je hoeft niet altijd het laatste woord te hebben en denk na voor je iets zegt waarvan je achteraf misschien spijt hebt. (Lees hier welke dingen je zeker niet mag doen tijdens een ruzie met je partner.)
 8. Weet ook wanneer je net wel je mond moet opendoen. Verwacht niet dat je partner kan raden wat je denkt of voelt. Communicatie is de sleutel. (Lees hier 5 tips om nog beter te communiceren met je partner.)
 9. Er zijn nu eenmaal momenten dat je heel optimistisch bent over je relatie, en momenten dat je dat niet bent. Wees dankbaar als je partner wél optimistisch is als jij het niet bent. Soms is het enige dat koppels door harde tijden helpt, het feit is dat ze nooit op hetzelfde moment aan een scheiding dachten. (Ontdek hier de 3 grootste fouten volgens scheidingsadvocaten.)
 10. Zet je telefoon uit. Nu. En geef enkel aandacht aan elkaar.
 11. Lange dag gehad? Te moe om te praten? Ga op het gras liggen en kijk naar de sterren.
 12. Geef het idee op dat het altijd 50/50 moet zijn. Soms is het 70/30, dan is het 40/60. Steek altijd veel energie in je relatie en in elkaar.
 13. Als er een winnaar en verliezer is, verliezen beide partijen. Compromissen sluiten is de sleutel. (Lees hier welke 3 dingen je relatie kunnen maken of kraken.)
 14. Vind zoveel mogelijk manieren om ‘ik hou van jou’ te zeggen. Met woorden en zonder.
 15. Seks is niet altijd geweldig en wordt soms saai. Gebruik je fantasie, doe eens iets nieuws, praat er samen over.

Meer tips voor je relatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content