Herontdek je innerlijke kind

Hoe zou het zijn om echt jezelf te kunnen zijn, te spelen, lachen, dansen, zingen, je diep geborgen te voelen, en onvoorwaardelijk graag gezien?

Met behulp van dans, zang en samenzijn kan je via Biodanza op een zachte en tegelijk diepgaande manier de kwetsuren helen die je opliep als kind en die je mogelijk beletten volop te leven.

Biodanza staat synoniem voor de kunst van het leven en de herontdekking van vreugde in het leven. De techniek werd in 1965 in het leven geroepen door de Chileen Rolando Toro Araneda, psycholoog en antropoloog.  Voor het uitwerken van zijn methode, putte hij uit tal van antropologische en ethologische* bronnen.
Het woord ‘Biodanza’ bestaat uit ‘bios’, wat uit het Grieks komt en ‘leven’ betekent’ en het woord ‘danza’, wat als primaire betekenis heeft ‘geïntegreerde zinvolle bewegingen’. Om die reden wordt het ook wel ‘De dans van het leven’ genoemd. Daarin dienen er vijf basisbehoeften nagestreefd te worden: vitaliteit, affectiviteit, seksualiteit, creativiteit en transcendentie. 

Het is een methode die de ontwikkeling en het bewustzijn van de mens stimuleert door muziek en emotie. De keuze van de muziek is hierbij van groot belang maar ook het aspect integratie is onontbeerlijk. Het deel uitmaken van een sociale omgeving, deel uitmaken van de mensheid. Biodanza vindt bijgevolg enkel in groep plaats.

Je kan alvast een eerste keer kennismaken met Biodanza op zondag 10 maart, van 10u45 tot 17u. Ontvangst met thee, koffie, koekjes vanaf 10.25 u

Waar? Polyvalente zaal bib Zemst, Schoolstraat 23 (ruime parking, en goed bereikbaar per trein of bus)

Prijs: €70 indien ingeschreven en betaald voor 21 februari, €75 daarna.

Meer info en inschrijvingen vind je hier
Voor andere cursussen, workshops etc. rond Biodanza, kan je hier terecht. 

Partner Content

Gesponsorde content