Valentijn is hét moment om even te bezinnen over de liefde. Wordt 2021 hét jaar waarin je de ware ontmoet of is het tijd om afscheid te nemen van een ongelukkige relatie? Onze astrologe voorspelt wat jij mag verwachten in de grote liefdeshoroscoop.

2020 was op zijn zachtst gezegd een bijzonder jaar, ook voor veel relaties. Zo steeg het aantal scheidingen, maar nam ook het aantal samenwonende koppels toe. Nieuwsgierig naar wat je in 2021 kunt verwachten? Wij verklappen het in de groote liefdeshoroscoop.

Dit staat er voor jou in de sterren geschreven op het gebied van de liefde

Liefdeshoroscoop voor de steenbok: VAN 22/12 TOT 20/1

Steenbokken zijn verstandig, gevoelig en zeker van zichzelf. Ze staan bekend om hun praktische benadering, en ze vertrouwen op hun intelligentie en logisch denkvermogen vóór ze beslissingen nemen. Dat betekent dat ze soms té voorzichtig zijn. Ze zijn ambitieus, geduldig en koppig.

Je relatie: altijd samengewerkt? Dat zorgde voor best wat extra druk op jullie relatie. Als jullie dit samen overleefd hebben, wordt 2021 een eitje. Single? Verwacht je rond maart aan een leuke flirt waar potentieel meer in zit.

Familie/vrienden: je hebt meer dan ooit behoefte om je vrienden en familie te kunnen zien. Je kiest bewust voor de mensen die jij belangrijk vindt, en dat mag zeker, lieve Steenbok. 2021 is het jaar waarin je voor jezelf opkomt.

De perfecte date: nu je niet op restaurant of naar de cinema kunt, is originaliteit de boodschap. Samen een spel spelen of een grote puzzel maken terwijl jullie samen babbelen is de perfecte date.

Liefdeshoroscoop voor de waterman: VAN 21/1 TOT 18/2

Watermannen zijn intelligent en humoristisch, rechtvaardig en eerlijk, en ze winden mensen makkelijk rond hun vinger omdat ze het erg mooi kunnen zeggen. Daar staat tegenover dat ze grillig kunnen zijn, koppig en ook besluiteloos.

Je relatie: je relatie kwam aardig onder druk te staan de laatste maanden. Communiceren en elkaar begrijpen, is essentieel. Single? Tinder kent geen geheimen meer voor jou. In april zou er wel eens een heel bijzondere match kunnen komen.

Familie/vrienden: je hebt veel nood aan je vrienden: wandelingen zijn zo 2021, lieve Waterman.

De perfecte date: less is more, lieve Waterman. Een heerlijke maaltijd uit eigen keuken en daarna een film op de sofa zijn genoeg voor een gezellige avond.

Liefdeshoroscoop voor vissen: VAN 19/2 TOT 20/3

Vissen hebben een sterke intuïtie, ze zijn artistiek en hebben een grote verbeeldingskracht, en hun vrienden stellen hun loyaliteit erg op prijs. Daar staat tegenover dat ze soms té idealistisch zijn en overgevoelig reageren. Als de dingen niet gaan zoals zij willen, verliezen ze de moed.

Je relatie: 2020 heeft jullie meer tijd voor elkaar gegeven en jullie dichter bij mekaar gebracht. Tijd voor romantiek in 2021. Single? Durf jezelf openstellen.

Familie/vrienden: Collega’s kunnen ook goede vrienden zijn. Zoek contact met de collega die je zo mist.

De perfecte date: gebruik je artistieke kant om elkaar nog beter te ontdekken. Samen plaatjes luisteren of elkaar tekenen zijn enkele activiteiten die jullie dichter bij elkaar brengen.

Liefdeshoroscoop voor de ram: VAN 21/3 TOT 20/4

Rammen zijn artistiek, onafhankelijk, stijlvol en soms behoorlijk heetgebakerd. Ze wachten niet af tot anderen iets ondernemen, maar komen liever zelf in actie. Daar staat tegenover dat ze arrogant en eigenzinnig kunnen zijn, en niet aan de details denken voor ze iets ondernemen.

Je relatie: Rammen in een relatie maken zich klaar voor een volgende stap. Samenwonen, kindjes of een eerste huisdier samen? Alles is mogelijk. Single: laat die vorige relatie achter je en focus je op de toekomst.

Familie/vrienden: door de lockdown besef je meer dan eens de impact van je omgeving op je. Omring je door positieve mensen om jezelf een boost te geven.

De perfecte date: je hebt nood om bezig te zijn. Samen de perfecte taart bakken, is geknipt voor jullie. En daarna romantisch smullen natuurlijk.

Liefdeshoroscoop voor de stier: VAN 21/4 TOT 21/5

Stieren zijn betrouwbaar, ambitieus, praktisch en sensueel, en ze hebben oog voor mooie dingen. Ze zijn goed met de financiën en helpen graag anderen: een Stier is een goede vriend. Daar staat tegenover dat Stieren erg koppig en materialistisch kunnen zijn, en aan de luie kant.

Je relatie: 2020 zette heel wat druk op je relatie, lieve Stier. Dit jaar is een kanteljaar: tijd om knopen door te hakken of voluit voor elkaar te gaan en niet meer achterom te kijken. Single? In februari ontmoet je een bijzonder persoon.

Familie/vrienden: je stort jezelf op het werk en hebt daardoor weinig tijd voor vrienden en familie. Nochtans is de liefde van hen belangrijker dan ooit.

De perfecte date: trek je meest sexy outfit aan en dans de hele avond in de woonkamer. En daarna in de slaapkamer natuurlijk.

Liefdeshoroscoop voor tweelingen: VAN 22/5 TOT 21/6

Tweelingen zijn intelligent en weten zich goed uit te drukken; het zijn heel sociale wezens die altijd klaarstaan voor een pretje. Maar dat kan opeens omslaan en dan worden ze ernstig, nadenkend en een beetje rusteloos. Niet voor niets is dit het sterrenbeeld met twee gezichten

Je relatie: het was een zwaar voor jou, gelukkig vond je de nodige steun bij je partner. Er wacht je een romantische periode. Vrijgezel? Het is tijd om even alles op een rijtje te zetten en uit te maken wat je precies verwacht van een partner. In Juni ontmoet je iemand.

Familie/vrienden: je hebt veel aan de diepzinnige gesprekken die je voert met vrienden en familie.

De perfecte date: rust vinden is niet altijd even gemakkelijk voor jou. Maak met je partner een romantische wandeling en doe een gezellige picknick.

Liefdeshoroscoop voor de kreeft: VAN 22/6 TOT 22/7

Kreeften hebben een grote verbeeldingskracht. Ze zijn trouw en emotioneel, sympathiek en met een heel sterke intuïtie. Anderzijds kunnen ze achterdochtig en wantrouwend zijn, zeker tegenover mensen die ze niet kennen. Maar voor hun familie en vrienden gaan ze door het vuur.

Je relatie: jullie relatie heeft 2020 overleefd en 2021 gaat alles rustig zijn gangetje. Single kreeften zijn toe aan een nieuwe relatie, maart zou wel eens een bijzondere maand kunnen zijn.

Familie/vrienden: je hebt nood aan rust, lieve kreeft. Die vind je bij de warmte en liefde van je gezin.

De perfecte date: even niet denken aan koken of de afwas… Jullie halen eten uit bij jullie favoriete restaurant. Daarna maken jullie het gezellig samen. Rustig genieten.

Liefdeshoroscoop voor de leeuw: VAN 23/7 TOT 23/8

Voor Leeuwen is het erg belangrijk dat mensen van hen houden, en ze staan graag in
het middelpunt van de belangstelling. Ze zijn trouw en rechtdoorzee, maar ze kunnen
wel heel koppig zijn en veel geduld hebben ze ook niet. Daar staat tegenover dat
Leeuwen fantastische vrienden zijn – zolang je niet te veel tegen hun wensen ingaat!

Je relatie: Ben je single? Die ene collega is misschien nog wel leuker dan gedacht. Partners in een relatie zijn gelukkig. Er verandert weinig.

Familie/vrienden: oh, wat ben jij ongeduldig om de cafés terug te zien opengaan. Nog even geduld hebben, lieve Leeuw.

De perfecte date: als je niet op café kunt, haal je het café toch in huis, lieve Leeuw? Doe een online cocktailworkshop en serveer elkaar de lekkerste cocktails.

Liefdeshoroscoop voor de maagd: VAN 24/8 TOT 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Vrienden kunnen altijd op hen rekenen. Daar staat tegenover dat Maagden behoorlijk sceptisch kunnen zijn, en zich nogal eens met dingen bemoeien waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Maar ze zijn altijd rechtdoorzee.

Je relatie: dat jullie nu nog meer samen zijn, heeft jullie enkel dichter bij elkaar gebracht. 2021 wordt het jaar voor een volgende stap: samenwonen of gezinsuitbreiding misschien? Single? Wees niet bang en kom uit je cocon.

Familie/vrienden: het telewerken heeft jou geen deugd gedaan, het is moeilijk om tot rust te komen. Wandelingen met vriendinnen of familie zijn nu belangrijker dan ooit.

De perfecte date: zoek manieren om nog diepere verbinding te maken met je partner. Schrijf elkaar een romantische liefdesbrief of speel een romantische card game

Liefdeshoroscoop voor de weegschaal: VAN 24/9 TOT 23/10

Evenwicht is enorm belangrijk voor Weegschalen, en ze zullen alles doen om de vrede te bewaren. Dat betekent ook dat ze moeite hebben om een eigen mening naar voren te brengen, en dat ze soms beloftes doen die ze niet kunnen nakomen. Maar het zijn trouwe vrienden die alles voor anderen overhebben.

Je relatie: als vrijgezel moet je soms niet verder kijken dan nodig. Je ontmoette onlangs een belangrijk persoon en die kan meer gaan betekenen dan je zelf beseft.

Familie/vrienden: je bent nog steeds op zoek naar een goede balans tussen werk en privé. Durf nee te zeggen: op je werk, maar ook aan vrienden of familie die te veel van je vragen.

De perfecte date: een romantische filmavond en in elkaars armen liggen, is alles wat je nodig hebt.

 

Liefdeshoroscoop voor de schorpioen: VAN 24/10 TOT 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen, en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben,
zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen. Ze zijn betrouwbaar en trouw, en vaak
erg ambitieus. Wel kunnen Schorpioenen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen
hebben. Dat maakt dat ze niet zo makkelijk in hun kaarten laten kijken.

Je relatie: je hebt behoefte aan tijd voor jezelf. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang je met je partner communiceert hierover. Single: in mei zou er wel eens een belangrijke ontmoeting kunnen zijn.

Familie/vrienden: let op met jaloerse mensen die zich als vrienden voordoen, maar niet zo mooie bedoelingen hebben. Een conflict kan voor onrust zorgen.

De perfecte date: lees elkaar voor uit jullie favoriete boek bij een lekker glas wijn.

Jaarhoroscoop voor de boogschutter: VAN 23/11 TOT 21/12

Boogschutters zijn altijd op zoek naar kennis en nieuwe ervaringen, en dat maakt dat ze rusteloos kunnen zijn. Aan de andere kant maken ze heel gemakkelijk vrienden, zijn ze flexibel en hebben gevoel voor humor. Wie verliefd wordt op een Boogschutter, zal zich niet vervelen.

Je relatie: 2020 heeft jullie enkel dichter bij elkaar gebracht. Klaar voor een volgende stap in je relatie?

Familie/vrienden: Na een drukke periode kun je in 2021 eindelijk terug meer tijd maken voor vrienden en familie. Geniet ervan.

De perfecte date: na een drukke periode komt deze date als geroepen. Kook een lekkere maaltijd voor je geliefde, maak een romantische wandeling en maak tijd om te babbelen met elkaar. Meer moet dat niet zijn.

 

Meer over liefde & relaties: