Kom van die bank af: Erik fietst met een high-speed e-bike naar zijn werk in Brussel

Erik (43) uit Edegem is senior manager bij een multimediabedrijf. Hij kocht een high-speed e-bike en fietst nu naar zijn werk in Brussel.

Toen ik op mijn huidige werk begon, besefte ik dat ik de laatste jaren best wat zwaarder was geworden en daardoor ook veel minder fit. Ik voelde dat het de verkeerde kant opging en besloot samen met mijn vrouw gezonder te gaan eten. Ik verloor wel kilo’s, maar het lukte me niet om daarnaast nog te sporten, want ik werk minstens vijftig uur per week. Twee jaar geleden vertelde een collega me over een speciale fiets die hij had gezien: een superkrachtige e-bike, waarmee je snel grotere afstanden kunt afleggen. Ik was meteen geïnteresseerd. Wat als ik voortaan met de fiets naar mijn werk zou gaan, veertig kilometer verderop? Zulke fietsen kosten echter meer dan € 6.000, dus wilde ik eerst uitzoeken of het überhaupt haalbaar was. Was het veilig genoeg en zou je niet enorm bezweet op het werk aankomen? En dus huurde ik er eentje voor een week. Die eerste fietstocht zal ik nooit vergeten.

‘Ik ben er even snel als met de trein, maar kom energiek op mijn werk aan’

Ik ben opgegroeid in Nederland en ben het dus gewend om te fietsen, maar bij de e-bike voelde ik meteen die extra power. Alsof je je hele leven in een kleine Opel hebt gereden en plots in een sportwagen stapt. Ik heb geen moment geaarzeld over de aankoop. Gelukkig geldt de reisonkostenvergoeding van mijn werk ook voor de fiets, waardoor de hoge kostprijs meteen een stuk haalbaarder werd. Ik doe er een uur en vijftien minuten over. Dat is even snel als met de trein, maar nu word ik niet meer meegezogen in de stroom van andere reizigers, die allemaal naar hun smartphone staren. Ik ben buiten, luister naar een podcast én doe aan sport, zonder al doodmoe op mijn werk aan te komen.”

 

Meer over gezond leven:

Door Evelien Rutten. Foto’s: Diego Franssens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content