Wegen jij en je man een paar kilo’s meer dan toen jullie elkaar pas leerden kennen? Hoewel je dat waarschijnlijk niet zo leuk vindt, kan je je maar beter geen zorgen maken over die extra vetrolletjes. Onderzoek wijst namelijk uit dat stellen die allebei wat aankomen na het huwelijk gelukkiger zijn.

Je kent het cliché-probleem wel: je vindt een leuke man waarmee het écht klikt. Jullie hebben een serieuze relatie en stappen misschien wel in het huwelijksbootje. Maar dan merken jullie dat jullie sinds het begin van de relatie enkele kilootjes verzwaard zijn. Sla niet direct in paniek, want hoewel dat extra beetje gewicht je waarschijnlijk niet gelukkig maakt, kan dit wel goed nieuws betekenen voor je relatie.

Een onderzoek dat verscheen op de website van het National Center for Biotechnology Information wijst uit dat je gelukkiger bent met elkaar als je samen een beetje bent aangekomen. De onderzoekers hielden 169 pasgetrouwde koppels gedurende vier jaar in de gaten. Ze analyseerden in die tijd niet alleen het gewicht van de deelnemers, maar ook hoe gelukkig ze waren, zowel in binnen hun huwelijk als in het algemeen. En wat bleek? Stellen die gelukkig getrouwd waren, wogen een beetje zwaarder dan toen ze in het huwelijksbootje stapten. Bij koppels die eerder uit elkaar gingen, stelde men in veel mindere mate een toename in het gewicht vast.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Lees ook:

SOURCE: NSMB