Dat de werkvloer de ideale plaats is om te flirten, weten we allemaal. Sterker: een op de vier Vlamingen heeft al eens een relatie gehad met een collega. En bij sommigen onder hen hield de liefde stand…

“Een bedrijf is de ideale context om verliefd te worden”

“Als je kijkt hoeveel tijd we gemiddeld op het werk doorbrengen, is het helemaal niet verwonderlijk dat we daar een partner tegenkomen”, aldus loopbaancoach Tania Vandingenen. “Een bedrijf is de ideale context om verliefd te worden. Relaties zijn gebaseerd op gemeenschappelijkheden, en collega’s binnen dezelfde sector hebben sowieso vaak gelijkaardige interesses en vaardigheden. En hoe meer je werkt, hoe minder tijd je hebt om daarnaast nog nieuwe mensen te leren kennen. Zeker in sectoren als de horeca, de media, etc. is het heel vanzelfsprekend om bevriend te raken met collega’s. Je werkt zo nauw samen dat je elkaar door en door kent, en die vriendschappen groeien al eens uit tot een relatie.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.
   

Meer over liefde & relaties:

Dit artikel maak deel uit van ons relatiedossier. Meer lezen? Klik hier

Spread love, not corona! 2020 is op z’n zachtst gezegd een speciaal jaar. Om wat extra liefde de wereld in te sturen, komen wij bij Feeling met een groot relatiedossier. Waarom stappen steeds meer mensen af van klassieke monogamie? Zijn we ook anno 2020 nog steeds te preuts wanneer het op het ontdekken van onze eigen seksuele verlangens aankomt? Hoe maak je van je nieuwe plusfamilie een succes? En hoe goed zijn we eigenlijk nog in échte intimiteit? Je leest het allemaal en nog veel meer in ons relatiedossier.