Corrado (64) & Inge (55) zijn 26 jaar samen, 25 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen. Hun liefde overwon al een heleboel ups en downs.

Milaan

Corrado: “We hebben elkaar leren kennen in 1993. Ik werkte als architect voor een Italiaans bedrijf en Inge was binnenhuisarchitect bij het Belgische filiaal van datzelfde bedrijf. Op een bepaald moment werden we allebei voor een paar weken naar Milaan gestuurd om aan hetzelfde dossier te werken. Toen is de vonk overgeslagen.”

Inge: “Het was snel duidelijk dat we een toekomst zagen met elkaar. Op anderhalf jaar tijd waren we getrouwd en niet veel later kwamen de kinderen. We vonden het belangrijk dat zij konden opgroeien in een groene omgeving, waar ze alles met de fiets konden doen. Daarom hebben we ons in België gesetteld en niet in Rome.”

Corrado: “Rome is een grootstad. We zouden er in een appartement hebben moeten wonen. Met drie kleine kinderen was dat niet ideaal.”

Inge: “Ik ben toen ook als zelfstandige beginnen werken, omdat we het niet zagen zitten om als koppel bij hetzelfde bedrijf aan de slag te zijn. Later ben ik tijdelijk gestopt met werken om voor de kinderen te zorgen.”

Bijzondere dynamiek

Corrado: “Sinds 2003 werk ik in Parijs. Tijdens de week ben ik daar, in het weekend en tijdens feestdagen ben ik thuis bij Inge en de kinderen.”

Inge: “In het begin was dat een heel hectische periode. We moesten toen nog een ritme vinden. Corrado kreeg dan in het weekend alle aandacht van mij en de kinderen, maar voor de praktische afspraken was er geen tijd. Die weekends waren heel druk. Maar ik heb mijn plan leren trekken. Intussen zijn onze kinderen twintigers en is structuur minder belangrijk geworden.”

Corrado: “Het feit dat we elkaar in de week niet zien, geeft een bijzondere dynamiek aan onze relatie.”

Inge: “Wij zijn heel flexibel. Er zit geen dagelijkse sleur in ons leven. Als je elke dag op elkaars lip zit, kunnen stress en spanningen zich makkelijker opbouwen. Daar hebben wij nooit last van gehad. Wie zich kan aanpassen aan veranderende situaties, kan lang samenblijven, denk ik. Al besef ik ook dat dit leven niet voor iedereen weggelegd is.”

Go with the flow

Corrado: “We houden tijdens de week nauw contact. Zo facetimen we elke avond.”

Inge: “Nu de kinderen op kot zitten, heb ik wel wat last van het legenestsyndroom. De zorg voor hen is weggevallen en als ik in de week alleen thuis ben, voelt het huis zo groot. ’s Avonds probeer ik veel te plannen.”

Corrado: “We zullen allebei nog een tijdje werken, maar soms dromen we wel om samen meer tijd in Italië of Parijs door te brengen. Al hebben we geen concrete plannen.”

Inge: “Misschien zullen we later ergens anders gaan wonen, maar veel hangt af van waar de kinderen terechtkomen. En die zitten voorlopig nog hier. Door Corrado’s job kan alles tot op het laatste moment veranderen en dat zijn we nu gewend. Ik heb het afgeleerd om te plannen. We laten het gewoon op ons afkomen.”

 

Meer lezen over liefde en relaties:

Tekst door: Johanna Laurent