Te veel seks bezorgt je misschien een reputatie, maar geen seks, dat hoort ook niet. Ach, soms is het nu eenmaal niet anders. Maar wat als het er plots wél weer van komt? Opgelucht, maar vooral onzeker.

Elf celibataire jaren

Marijke: “Dat ik 11 jaar geen seks heb gehad, was per ongeluk. Na een relatie van bijna vijftien jaar ging ik op mijn 31ste voor het eerst in mijn leven alleen wonen. Ik dacht snel weer een relatie te hebben, maar dat viel tegen. Nu ja, ik ging ook niet op zoek. Als je zoals ik al heel jong samen bent met iemand, vormt die persoon je mee, en ik wilde de tijd nemen om uit te zoeken wie ik nu eigenlijk was. Ik was van plan om een behoorlijk ongeremd seksleven te gaan leiden nu ik vrijgezel was, want ik had tot dan toe nog maar met één man geslapen en vond dat veel te weinig. Maar dat viel tegen.

Ik woon in een kleine gemeente waar iedereen iedereen kent. Ik kreeg wel voorstellen van getrouwde dorpsgenoten, maar de aantrekkelijke kandidaat-friend with benefits bleek niet te vinden. En op de school waar ik lesgeef, liepen ze ook niet dik gezaaid. Ondertussen werd ik een meester-masturbator. Was het een olympische discipline, dan had ik al verschillende gouden medailles. Positief: mijn aantal orgasmes lag veel hoger dan toen ik nog een relatie had. Met het feit dat ik geen seks had met iemand anders, leerde ik vrij goed leven. Om eerlijk te zijn, na een jaar of drie dacht ik er niet vaak meer aan, zelfs mijn erotische dromen gingen over masturbatie.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Onzekerheid bij seks is niet abnormaal. Lees hier de 6 tips voor seks na een lange tijd en 7 tips om samen jullie libido een boost te geven.

Lees ook:

Door: Nathalie Le Blanc