Oma Micheline (66): “Als vrouw moet je je niet laten uitkiezen, ik heb mijn man zelf versierd”

Oma Micheline (66) en Laura (23) wonen bij elkaar om de hoek en zien elkaar een paar keer per week. Ze durven al eens ruzie te maken, vooral als ze aan het shoppen zijn.

Sport

Micheline: “Van kinds af aan was ik sportief. Mijn vader was beroepstrompettist en woonde in Zwitserland. Met mijn moeder ging ik ieder jaar twee maanden naar Luzern, daar moest ik yoga doen. Ze zagen dat ik talent had en op mijn tiende ben ik begonnen met ballet, later werd ik naar de balletschool gestuurd. Ik wilde het zelf niet per se, maar mijn ouders beslisten het. Topsport is niet te onderschatten, op het einde trainde ik zes uur per dag. Tot mijn dertigste was ik professioneel balletdanseres.”

Laura: “Ik ben totaal niet sportief. Ik moet mezelf al uit de deur slepen om eens te gaan joggen. Vroeger heb ik veel sporten geprobeerd, maar maakte ze niet af. Ballet heb ik nooit willen doen, al heb ik nu wel spijt als ik die mooie foto’s zie. Maar mijn ouders pushten me nooit, ik was vrij om te kiezen wat ik graag deed.”

Carrière

Micheline: “Op mijn dertigste begon ik als administratief bediende bij de opera van Antwerpen. Toen die in vereffening ging, heb ik nog enkele jaren lesgegeven. Ik was 44 toen ik huisvrouw werd. Ik had een vaste benoeming en kon thuisblijven met behoud van wedde, zoiets is nu ondenkbaar.”

Laura: “Ik kijk er al naar uit om te werken, al weet ik nog niet welke job ik wil. Ik heb al verschillende studiepogingen ondernomen, en nu volg ik Project- en Eventmanagement. Ik zit in het derde jaar en volg een stage bij een weddingplanner. Al is het eigenlijk mijn droom om stewardess te worden. Ik wil veel van de wereld zien.”

Liefde

Als vrouw moet je je niet laten uitkiezen, ik heb mijn man zelf versierd

Micheline: “Op mijn negentiende leerde ik mijn eerste man kennen, hij was politieagent. Hij is jong overleden aan kanker. Vijf jaar ben ik alleen geweest, maar daar had ik geen moeite mee. Ik ging veel uit met vriendinnen. Dat was redelijk braaf hoor, onenightstands waren niet aan mij besteed, ik had schrik voor ziektes. Toen ik Luc zag zitten in het orkest, was ik meteen verkocht. Ik heb mijn nummer op een bierkaartje geschreven en het door de orkestregisseur laten afgeven. Een week later kreeg ik telefoon en zijn we op date geweest. Vanaf toen waren we onafscheidelijk. Ik heb hem versierd, daar had ik geen moeite mee. Als vrouw moet je je niet laten uitkiezen, maar zelf op je doel afgaan.”

Laura: “Mijn liefdesleven is saai momenteel, ik heb geen vriend. Ik heb Tinder wel geprobeerd, maar mannen lijken er maar voor één ding op te zitten en daar heb ik geen zin in. Onenightstands zijn niet mijn ding en friends with benefits heb ik gehad, maar wil ik niet meer. Ik word te snel verliefd. Zo’n regeling is goed tot een van de twee gevoelens krijgt, en dan loopt het toch mis. Ik blijf van de apps af, een goede jongen kun je overal tegenkomen, toch?”

Familie

Micheline: “Ik kreeg mijn eerste kind toen ik 21 was en heb er drie. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn alles voor mij. Daar word ik het gelukkigst van, samen zijn met mijn familie.”

Laura: “Ik ben dol op mijn familie, maar kan me totaal niet voorstellen dat ik nu al mama zou zijn van een kindje van twee. Ik heb nog een broertje van vijf jaar, het is leuk om voor hem te zorgen, maar ik ben toch ook blij als hij weer uit mijn handen is (lacht).”

Mode

Micheline: “Ik vind mode ontzettend belangrijk. Het is toch prachtig als een mens een goede houding en een mooie uitstraling heeft. Kleren helpen daarbij en geven een vrouw klasse. Ik kan er echt van genieten om tijdens het shoppen op een bankje te gaan zitten en naar mensen te kijken. Al zijn er weinig echt mooie mensen.”

Laura: “Ik hou van shoppen, we doen het zelfs regelmatig samen. Al zijn dat meteen ook de momenten waarop we ruziemaken. Ik ben eerder casual gekleed, terwijl mijn oma mij liefst in klassieke kleding ziet. Dat kan botsen, al pas ik altijd wat zij voorstelt en durf ik toe te geven als zij gelijk heeft.”

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content