Onderzoek: vrouwen die dit doen zijn populairder op datingsites

Ben jij weleens halsoverkop verliefd geworden op een man op basis van de boeken die hij leest? Je bent niet alleen, uit onderzoek van datingsite eHarmony blijkt dat de boeken die je leest een belangrijke invloed kunnen hebben op je liefdesleven.

Op een datingsite? Vrouwen met deze haarkleur zouden meer succes hebben

Boekenwurmen

Goed nieuws: een boekenwurm zijn maakt je aantrekkelijker. Mannen die ‘lezen’ aangeven als interesse op de datingsite, ontvangen 19% meer berichten op eHarmony, vrouwen ontvangen 3% meer berichten. Respondenten vinden boekenwurmen intellectueler en nieuwsgieriger overkomen. Bovendien denken ze dat lezers gemakkelijker een goede relatie opbouwen met anderen.

Populaire boeken

Het type boeken dat je leest bepaalt mee hoe aantrekkelijk je bent voor anderen. De meest populaire boeken zijn een mix van klassieke literatuur en hedendaagse bestsellers. Andere boeken maken je dan weer minder populair: mannen die open zijn over hun liefde voor Harry Potter ontvangen 56% minder berichtjes dan mannen die dat niet zijn. Dames opgelet, vrouwen die openlijk toegaven fan te zijn van Mr. Grey en zijn Fifty Shades ontvangen 16% minder berichten. Ook de Bijbel scoort minder goed. Vrouwen die aangeven deze te lezen, ontvangen maar liefst 63% minder berichten.

Eerlijk duurt het langst

Door enkele interessante boeken aan je profiel toe te voegen zou je dus je populariteit op datingsites kunnen beïnvloeden. Al duurt eerlijk natuurlijk het langst! Niets zo gênant als vragen krijgen over je ‘favoriete boek’ en met je mond vol tanden zitten tijdens de eerste date.

Meer over daten & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content