Maak je klaar, volgens onderzoek zou er een dag zijn waarop het aantal huwelijksaanzoeken de hoogte in gaat – en die dag komt er wel heel snel aan.

Je wacht al maanden en je let op alle signalen die je naar een huwelijksaanzoek kunnen leiden. Een uitgebreid diner in een restaurant, een film, een tripje naar het buitenland maar tevergeefs. Waar wacht hij op om van jou de Meghan Markle van België te maken? Je hebt immers al alles in je hoofd gepland. Je wilt dezelfde locatie als je vriendin Sandrine en natuurlijk een chocoladetaart met 5 verdiepingen. Je hebt al een subliem boeket van de sterrenbloemist gekozen en voor de jurk heb je hét ideale model al gezien dat perfect past bij jouw figuur. Kortom, het enigste wat je nog nodig hebt is het allerbelangrijkste, namelijk het huwelijksaanzoek. Maar dat kan er wel eens heel snel aankomen!

De juiste tijd is aangebroken

Bridebook, de online Britse weddingplanner, voerde een onderzoek uit bij zijn gebruikers om uit te zoeken wat zij de perfecte periode vonden om hen te verloven. Het resultaat? Het regent huwelijksaanzoeken tijdens de kerstperiode! Tijdens de eindejaarsfeesten zou het voor mannen het ideale moment zijn om op de knie te gaan. De gezelligheid van Kerstmis, de mooie decoraties en de leuke cadeautjes zouden een ideale sfeer creëren die de mannen van deze wereld verder zou motiveren.

De perfecte dag

Meerbepaald 23 december zou dé dag zijn. Vanaf 19 en 20 december begint het aantal huwelijksaanzoeken al te stijgen. Deze periode zou ideaal zijn omdat we ons huwelijk meestal voor de zomer inplannen. Ook kunnen we dan het heugelijke nieuws aan onze familieleden verklappen tijdens een feestje. Nog veel sterkte tijdens het wachten, maar geen zorgen, je hebt nog maar enkele dagen te gaan!

De mooiste huwelijksaanzoeken OOIT: