Home Psycho & Relatie Opgelet! 9 toxische vrouwen die je liever mijdt

Opgelet! 9 toxische vrouwen die je liever mijdt

Opgelet! 9 toxische vrouwen die je liever mijdt

Uit recent onderzoek aan de Friedrich Schiller Universiteit in Duitsland blijkt dat giftige mensen echt niet goed voor je zijn. Ze geven je brein een stevige stressreactie. Of het nu negativiteit, gemeenheid of jaloezie is… De stress die het veroorzaakt kun je missen als kiespijn. Deze mensen mijd je dus liever.

Stress heeft een negatieve invloed op ons brein. Langdurige blootstelling aan stress kan zelfs de cellen in je hersenen aantasten. De enige oplossing tegen stress door negatieve mensen is zo door ze te mijden. Dr. Travis Bradberry, auteur van ‘Emotional Intelligence 2.0’, zette op Huffington Post de meest toxische mensen op een rijtje.

1. De roddelaar

Roddelaars halen plezier uit de miserie van anderen. Af en toe roddelen kan misschien grappig zijn, maar als het telkens opnieuw gebeurt, wordt het vermoeiend en voel je je schuldig. Bovendien kwets je er anderen mee. Er zijn zoveel interessante mensen en dingen op de wereld, besteed je tijd dus liever aan praten over die onderwerpen dan het ongeluk van anderen. De kans is trouwens groot dat een rasechte roddelaar ook achter jouw rug praat.

2. Het temperament

Sommige mensen hebben nu eenmaal niet voldoende controle over hun emoties. Ze zullen sneller uitvallen en hun emoties op jou projecteren, ze praten je daardoor een schuldgevoel en je krijgt het gevoel dat jij de schuld bent van hun problemen.

3. Het slachtoffer

Slachtoffers herken je niet zo gemakkelijk omdat je in het begin geneigd bent empathisch te zijn voor hun problemen. Wanneer er wat tijd over gaat merk je dat ze al je tijd opslorpen. Ze duwen hun eigen verantwoordelijkheid weg door elk hobbeltje in de weg te zien als een onoverkomelijk probleem. Ze zien moeilijke momenten niet als opportuniteiten om te leren en groeien.

4. De jaloerse

Voor jaloerse mensen is het gras altijd groener aan de overkant. Zelfs als ze iets geweldigs overkomt, zal de jaloerse vriendin daar niet laaiend over zijn. Dit is omdat ze hun geluk afwegen tegen dat van de rest van de wereld. En laten we eerlijk zijn, er is altijd iemand die nóg beter is, zolang je maar hard genoeg zoekt. Te veel tijd met deze mensen spenderen is gevaarlijk omdat ze je leren om je eigen prestaties te bagatelliseren.

5. De manipulatieve

Manipulators zuigen tijd en energie uit je leven onder het mom van vriendschap. Ze behandelen als je vriend en zijn daarom niet altijd onmiddellijk herkenbaar. Ze weten wat je leuk vindt, gelukkig maakt en wat je grappig vindt, maar het verschil is dat ze die informatie gebruiken voor hun eigen verborgen agenda. Manipulators willen altijd iets van je, en als je terugkijkt op relaties met manipulatieve personen gaat het vooral om geven, geven, geven zonder veel terug te krijgen. Ze doen alles om zich voor je te winnen om je te kunnen gebruiken.

6. De negatieveling

De negatieveling zuigt alle energie uit je lijf met pessimisme over alles. Ze zien het glas altijd halfleeg, en kunnen paniek zaaien over de meest kleine dingen. Uit een studie uitgevoerd aan de Notre Dame Universiteit bleek dat studenten die samenwoonden met kotgenoten die negatief ingesteld waren, zelf ook meer negatief gingen denken.

Hier lees je hoe je best omgaat met negatieve mensen in je omgeving. 

7. De gestoorde

Bepaalde giftige mensen hebben slechte intenties. Ze halen er vreugde uit de miserie van anderen, ze kwetsen je, geven je een slecht gevoel over jezelf of hebben zelfs helemaal geen interesse in jou. Het enige voordeel is dat je de intenties van deze types snel achterhaalt, zodat ze je ook weer snel uit je leven kunt bannen.

8. Degene die alles en iedereen veroordeelt

Mensen die altijd hun oordeel klaar hebben zijn er als eerste bij om te zeggen als er iets niet goed is. Ze slagen er als geen ander in om je positieve gedachten over je passie te doen veranderen in negatieve gevoelens. In plaats van anderen te accepteren of er van te leren, kijken ze neer. Wees dus gewoon lekker jezelf en mijd deze types.

9. De arrogante

Arrogante mensen zijn pure tijdsverspilling omdat ze alles wat je doet zien als een persoonlijke uitdaging. Arrogantie is vals zelfvertrouwen, vaak moet het vele onzekerheden maskeren. Onderzoek wees uit dat arrogante mensen minder goed functioneren op het werk. Ze presteren minder, zijn het sneller oneens en hebben meer cognitieve problemen dan anderen.

Meer artikels over goed in je vel zitten:

SOURCE: Huffington Post