Voel je het ook kriebelen? De lente is daar. Bloemen staan in bloei, vlinders fladderen vrolijk rond en… koppels gaan uit elkaar. Hoewel ons humeur er duidelijk beter aan toe is dankzij de zomerse temperaturen, zijn er toch meer relatiebreuken. Maar hoe komt dat?

Liever geen relatiebreuk? Een psycholoog verklapt hier wat dé doodsteek is voor je relatie.

Volgens gegevens van datingsite eHarmony, zijn er 29% meer relatiebreuken na de winter. “Mensen hebben de neiging niet na te denken over een relatiebreuk in de winter, maar als de lente daar is, worden mensen proactiever en denken ze na over wat werkt in hun leven en wat niet”, vertelt Jacqui Manning, psycholoog aan Huffington Post. Een beetje zoals een grondige lenteschoonmaak dus.

“Wanneer het warmer wordt, krijgen we het allemaal drukker. De focus ligt niet meer op je partner omdat je 1001 dingen te doen hebt. Bovendien zorgen sociale activiteiten dat je minder bang bent om eenzaam te zijn, en dat maakt dat je gemakkelijker de stap durft te  zetten.”

En hoewel het misschien geen gemakkelijke beslissing is, die vaak gepaard gaat met liefdesverdriet, is het beter om een slechte relatie te beëindigen, en gewoon happy single te zijn. Zo kun je optimaal genieten van de zomer.

Meer artikels over relaties & seks:

SOURCE: Huffington Post