Homohuwelijken zijn legaal, niemand kijkt nog op als je vertelt dat je op iemand van hetzelfde geslacht valt. Een beetje verrassend dus, dat het onderwerp van ‘Taboe’ deze week een andere geaardheid was. Zo vertelde Roos dat niet iedereen het aanvaardde dat ze haar huwelijk opgaf om voor de liefde van haar leven te gaan die een vrouw is.

Homoseksualiteit is nog steeds een taboe, het is nog steeds strafbaar in maar liefst 74 landen. In België lijkt het helemaal geen taboe meer, toch bewezen de 4 mensen die deze keer te gast waren bij Philip dat het helemaal niet zo gemakkelijk is om homoseksueel te zijn. Zo vertelde Marie dat zich vaak eenzaam voelde omdat op tv en in reclamespotjes alles draait om man, vrouw en kinderen. Jaouad is van Marokkaanse afkomst en kon thuis niet praten over zijn geaardheid. Nelson werd vreselijk gepest. Roos vond het dan weer moeilijk om tegen haar man en kinderen te vertellen dat ze verliefd was geworden op een vrouw.

“Ik hoor niet graag woorden als lesbische of pot. Toen ik jong was had het woord ‘lesbisch’ een heel lelijke betekenis. Woorden als pot of lesbisch vind ik heel moeilijk. Ik was jong en wist niet eens dat ik iets lesbisch was. Ik kende het woord zelfs niet. Toen ik 16 was, heb ik op een feestje geslowd met beste vriendin van mijn zus. De dag erna zei ze dat ze niets meer met met me te maken wilde hebben omdat ik lesbisch was. Ik had dat woord zelfs nog nooit gehoord. Het heeft me pijn gedaan, maar ze zal het aangevoeld hebben.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4
bekijk op één pagina