Straffe getuigenis: Chris helpt transgenders met hun coming-out op het werk

Chris (38) is een transgender. Voor haar transitie werkte ze als projectmanager en ze doet dat nu nog steeds. Door de positieve aanpak over haar situatie op het werk, besloot ze om ook andere transgenders hiermee te helpen. Ze maakt nu deel uit van de afdeling ‘Tewerkstelling en Wetgeving’ van Genres Pluriels, een vereniging die zich inzet voor de rechten van transgenders.

Veel steun

Chris: “Ik heb altijd geweten dat er een sterk vrouwelijk element in mij aanwezig was, maar dat heb ik lang weggestopt. Anderhalf jaar geleden ben ik eindelijk begonnen met mijn transitie. Ik werk in een heel mannelijke omgeving, maar ik had het geluk dat ik een erg progressieve werkgever had, die me volledig steunde toen ik van seksuele identiteit veranderde. Hij respecteerde mijn nieuwe voornaam, mijn gewijzigde burgerlijke status, mijn andere mailadres, mijn nieuwe papieren... Hij stelde alles in het werk zodat ik ook op mijn werk als vrouw door het leven kon gaan.

Mede door die positieve ervaring maak ik nu deel uit van de werkgroep ‘Tewerkstelling en wetgeving’ binnen Genres Pluriels, want ik wil andere mensen helpen die zich afvragen of ze wel klaar zijn voor een coming-out op hun werk. Het enige wat we willen, is ons leven voortzetten zoals het was, onze naasten dicht bij ons houden, en geïntegreerd blijven terwijl we toch onszelf kunnen zijn. Voor de rest moeten we geduldig, opvoedend en tolerant zijn: er zullen altijd mensen zijn die zich omdraaien als ik voorbijloop, maar dat zullen er steeds minder worden.”

Lees ook het verhaal van Marjan, die door haar beste vriendin werd verraden op haar werk en 7 nuttige tips voor een gezonde werkdag op kantoor.

Openingsbeeld: stockbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content