Het aantal singles in Vlaanderen stijgt ieder jaar. Maar als je denkt dat ze wegkwijnen in een hoekje dan heb je het zeker mis. Single zijn wordt meer en meer geapprecieerd en er is zelfs een relatiestatus voor ontworpen. Maak kennis met de supersingle! Evelyn is single en geniet van haar vrijheid.

Single but not ready to mingle

Ik heb nooit heel lange relaties gehad. In het begin was dat geen bewuste keuze, vroeger droomde ik van een gezin met kindjes. Al wilde ik eerst andere dingen doen: op mijn 17de woonde ik een jaar in de Verenigde Staten als uitwisselingsstudent, daarna zou ik wel voor een partner gaan. Maar gezondheidsproblemen rond mijn 25ste gooiden roet in het eten. In die periode wilde ik focussen op mijzelf en was ik niet bezig met mannen. Toen enkele jaren later mijn vriendinnen en leeftijdgenoten zich settelden, droomde ik wel nog van een man in mijn leven, maar dat hoefde zeker niet meteen.

Ik wilde reizen en genieten van het leven vóór ik me echt wilde binden. Op mijn 35ste was ik de ware nog niet tegengekomen en inmiddels was ik ervan overtuigd dat ik geen kinderen meer wilde. Dankzij mijn job in de reissector had ik kansen genoeg om te reizen en met kinderen zou dat moeilijker lukken. Een relatie aangaan met een vader zag ik daarom niet zitten. Ik hou erg van kinderen, maar het was een bewuste keuze om er zelf geen op te voeden. Dat voelt niet als een gemis, drie van mijn vier broers hebben kinderen. We hebben een hechte familie en ik geniet van de momenten met mijn neefjes en nichtjes.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer artikels over psycho en relatie: