Als vrouw werken in een mannensector, iets voor jou? In bepaalde sectoren blijven vrouwen in de minderheid, zoals in de bouwsector, maar Evi koos er toch voor om deze uitdaging aan te gaan, en mét succes!

Evi (33): “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in techniek, op school was ik goed in wiskunde en wetenschappen. Mijn studie Industriële Bouwkunde was dan ook een logische keuze. De bouw is een boeiende sector; geen enkel project is hetzelfde, elk hoekje, elke kant is anders. Je ziet ook letterlijk resultaat van je werk, het blijft niet hangen op papier, na maanden stáát er iets. Ik vind het een heel uitdagende en afwisselende job.”

“De eerste jaren in de bouw waren niet eenvoudig. Ook voor mannen is dat een lastige fase. Je komt in een wereld van toch wel machomannen terecht en je wordt in het begin sowieso getest op een werf. Ik moest meteen leidinggeven aan een groep arbeiders. Niet makkelijk, en als vrouw moet je je toch meer bewijzen dan als man, heb ik ondervonden, ik moest laten zien dat ik wist waarover ik sprak.”

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Nog meer over sterke vrouwen lees je hier:

Tekst: Joanie De Rijke, openingsbeeld: Liesbet Peremans