Hoezo alleen mannen in de voetbalwereld? Katrien is eventmanager van de Koninklijke Belgische voetbalbond en niet zo’n vreemde keuze, ze voetbalde zelf 17 jaar.

Katrien (33): “Ik werk hier al vijfenhalf jaar en heb een coördinerende rol bij het organiseren van alle wedstrijden van de Rode Duivels, maar ook van de Red Flames en de jonge beloftes. Daarbij moet ik o.a. het overzicht bewaren over de veiligheid, de ticketing, de communicatie, de vip-catering en de marketingactivaties tijdens de wedstrijd. Maar ook de aankleding van het stadion, de conditie van het veld en de wensen van de bezoekende teams moet ik in de gaten houden. Concreet? Soms willen buitenlandse ploegen snel een pizza eten na de match, omdat ze hun vlucht moeten halen. Er komt echt enorm veel bij kijken, mensen onderschatten dat echt. Mijn programma verschilt wel van jaar tot jaar. Het hangt ervan af welke competities er gespeeld worden. Met een EK of WK in het vooruitzicht wordt mijn werk heel intensief.

Voetbal op dit niveau is een echte mannenwereld, daarom hou ik me vaak een beetje op de achtergrond. Ik heb vooral contact met de coach omdat die beter bereikbaar is, iets minder met de spelers. Bij de jonge beloftes is dat anders, zij worden nog niet omringd door een grote entourage en daardoor sta je dichter bij hen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Tekst: Evelien Rutten – Foto: Stephen Mattues