Strijd voor homorechten werd strijd tegen kanker

Tanja Dierckx

In december brachten we in ons magazine FEELING een reportage over Fleur en Julian, het Belgisch-Nederlands koppel dat het hele jaar 2018 al feestend zou doorbrengen. Onder de naam J.F. Pierets gingen ze 24 keer huwen in alle landen ter wereld waar het homohuwelijk reeds werd goedgekeurd. In september 2017 startten ze enthousiast in New York en deden vervolgens Amsterdam, Antwerpen en Parijs aan… Je kan hun project volgen op deze link.

En nu komt het slechte nieuws: aan hun grote droom is een eind gekomen. Enkele weken geleden bleek dat Julians hoofd vol tumoren zit. Ze is niet meer te behandelen en heeft nog een maand of twee te leven, waarin ze stilaan haar geheugen zal verliezen en uiteindelijk in coma zal raken…

Veel mensen raakten geïnspireerd door de projecten van Fleur en Julian. Ook ik had het geluk om dit sympathieke koppel beter te leren kennen en ik ben hen doorheen de jaren ook meer gaan bewonderen, om de simpele reden: zij maken hun dromen waar. En ze houden zo veel van elkaar dat het er gewoon afstraalt, en dat is mooi om te zien.

Fleur en Julian verkochten al hun bezittingen om hun trouwproject ‘22’ te realiseren en nu staan ze voor torenhoge rekeningen voor de palliatieve zorgen van Julian. Om hen te steunen hebben vrienden een crowdfunding campagne opgestart. Als Fleur en Julian ook jouw hart hebben geraakt, kan je storten op deze link. Elke euro helpt!

Lees hier het artikel uit Feeling

Meer artikels:

Partner Content

Gesponsorde content