Tips van een expert: zo begin je elke dag boordevol energie

Nathalie Arteel

Nathalie Arteel stopte dertig jaar geleden haar studies om de winkel van haar schoonouders over te nemen. Vandaag is Arteel uitgegroeid tot een stevige KMO die exporteert naar 39 landen. De lessen die ze leerde tijdens haar uitdagende reis verzamelde Nathalie in Durf, leef & onderneem!

Hoe maak je als vrouw in deze uitdagende en complexe wereld het verschil? Hoe spring je eruit op professioneel vlak? In deze driedaagse rubriek geef ik je tips mee om een gelukkige, gezonde, en succesvolle vrouw te worden.

Jouw succesverhaal start met het genereren van veel energie. Ken je het gevoel dat je bruist van energie of enthousiasme als je bijvoorbeeld op vakantie vertrekt of iets leuks gaat doen? Hoe zorg je ervoor dat je elke ochtend dit gevoel hebt?

1. Voorzie jezelf met de juiste brandstof

Gezond zijn en veel energie generen kan alleen als de lichaamscellen van al je organen perfect met elkaar samenwerken. Eén van de belangrijke brandstoffen voor het goed functioneren van onze cellen is zuurstof. Trek iedere ochtend 15 à 30 minuten in de natuur. Probeer om elke vijf minuten twee minuutjes te hardlopen zodat je ademhaling intenser wordt. Hierdoor zal je lichaam meer zuurstof opnemen. Dit bevordert alle lichaamsfuncties en stimuleert je hersenen waardoor je doorheen de dag veel meer energie zal generen.

2. Voed jezelf met de juiste dingen

‘Je bent wat je eet’, is een waarheid als een koe, maar het is zeker even belangrijk om je goed te voeden op mentaal vlak. De manier waarop je denkt en de informatie die je dagelijks opneemt hebben veel invloed op je energieniveau. Probeer dit eens: neem in de komende weken enkel positieve informatie op, alle andere informatie laat je aan je voorbij gaan. Dit kan je doen door naar films te kijken met een mooie boodschap, door boeken te lezen die je helpen groeien. Belangrijk is dat je er op een heel bewuste manier mee omgaat.

3. Waardeer en krijg meer

Ook door op een waarderende manier in het leven te staan, genereer je extra energie. Dat kan je doen door dankbaar te zijn voor kleine dingen die dagelijks op je weg komen. Ook op menselijk vlak, door mensen te waarderen en dat te verwoorden krijg je meer energie. Je immuunsysteem en gezondheid krijgen een boost. Telkens je iemand waardeert, maakt je lichaam serotonine aan. Dat is een neurotransmitter die ervoor zorgt dat jij je goed voelt. En dit geldt niet alleen voor de gever, maar ook voor de ontvanger!

Durf, Leef en Onderneem! Uitgegeven bij Davidsfonds.

Deze week verklapt nog Nathalie  nog meer van haar geheimen. Meer tips lezen? Hou dan zeker dinsdag 13/9 en woensdag 14/9 onze website en Facebookpagina in de gaten.

 

Partner Content

Gesponsorde content