Tips van een expert: zo krijg je een goede dosis zelfvertrouwen

Nathalie Arteel

Hoe maak je als vrouw in deze uitdagende en complexe wereld het verschil? Hoe spring je eruit op professioneel vlak? In deze driedaagse rubriek geef ik je tips mee om een gelukkige, gezonde, en succesvolle vrouw te worden. 

 

Alles start met een gezond ben een goede dosis zelfvertrouwen. Iedereen is geboren met bijzonder veel potentieel, dus ook jij. Hoe kan jij je zelfbeeld en zelfvertrouwen boosten?

1. Bedenk drie doelen

Start met drie doelen op te stellen die je zal vervullen in de komende drie maanden. Dat kan op professioneel of privé-vlak zijn. Belangrijk is dat het doelen zijn die je uit je comfortzone halen, maar die toch haalbaar zijn. Schrijf je doelen uit en noteer per doel tien actiepunten om je doel te bereiken en kijk er elke ochtend naar. Wanneer je na drie maanden deze doelen bereikt hebt, zal je zien hoe je zelfvertrouwen een boost krijgt: je lichaam zal dopamines aanmaken die je positieve vibes geven.

2. Leg een dagboek aan met ‘kleine mirakels’

Wanneer we in een mindere periode zitten, vergeten we welke mooie dingen we al verwezenlijkt hebben. Ons zelfvertrouwen krijgt dan een deuk. Daarom is het belangrijk om een boekje bij te houden waarin je dagelijkse of wekelijkse mirakels in noteert. Kleine dingen waarop je trots bent of leuke complimentjes die je ontvangen hebt. Als je een dipje hebt, dan neem je dit boekje bij de hand en overloop je de lijst van jouw kleine mirakels. Dat geeft je een ongelofelijke boost om er weer tegenaan te gaan.

3. Laat je niet gaan

Train vanaf nu wat meer die spier die de naam ‘zelfdiscipline’ draagt. Zelfdiscipline kweken werkt op dezelfde manier als je conditie verbeteren. Als je nooit sport zal je conditie steeds slechter worden. Als je nooit uit je comfortzone komt of situaties vermijdt die uitdagend zijn, dan ga je, onbewust, voor jezelf de lat steeds lager leggen en ga je na verloop van tijd een gevoel van frustratie krijgen. Je beseft dan alleen niet van waar dit gevoel komt. Door meer zelfdiscipline aan de dag te leggen, zal omgekeerd je zelfvertrouwen stijgen en je zal dit ook uitstralen als vrouw. Je zal je beter in je vel voelen.

Nathalie Arteel gaf deze week nog meer tips, die kan je hier checken:

 

Partner Content

Gesponsorde content