Verrassend onderzoek: is dit hét geheim van een gelukkige relatie?

Je verwacht misschien dat veel sms’jes sturen, een gezamenlijke hobby zoeken of een lange reis boeken, goed zijn voor je relatie. Maar volgens dit onderzoek is dat niet waar. Dit onderzoek zegt namelijk dat tijd apart spenderen zorgt voor een écht gelukkige relatie.

Sommige dingen mag je dan weer zeker niet doen. Dit is volgens een psycholoog dé doodsteek voor je relatie. 

Volgens een studie, uitgevoerd door Teamsport, spenderen koppels soms té veel tijd samen. De helft van 1000 respondenten maakt maar 3 avonden per maand tijd voor vrienden. En dat blijkt net het probleem te zijn. “Genoeg tijd spenderen met vrienden is cruciaal voor een gelukkige relatie. Partners zijn sneller gefrustreerd als ze niet genoeg tijd zonder elkaar kunnen spenderen”, klinkt het.

Afhankelijkheid

Psychotherapeut Hilda Burke bevestigt de resultaten aan Marie Claire. “Geen enkele relatie is perfect. Maar om te kunnen groeien en ontwikkelen is het belangrijk elkaars tijd met vrienden en familie te respecteren. Veel mensen laten hun geluk afhangen van een partner, maar dat is écht niet gezond. Afhankelijk zijn van één persoon om al je noden te vervullen leidt meestal tot ontgoocheling. Tijd die je apart spendeert is net zo belangrijk als tijd samen. Het is bovendien een goede relatietest: eventjes gescheiden kunnen zijn en weten dat er niets verandert. Een goede balans is dus noodzakelijk.”

Meer over relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content