Wat te doen als je twijfelt aan je relatie

Relaties zijn niet altijd gemakkelijk. Je ziet je partner graag, maar af en toe kunnen de twijfels de kop op steken. Wat doe je dan best? En wat als de fut uit je relatie is? Wij vroegen het aan een relatietherapeute Cindy Schepers.

Hier vind je dé tips om terug dichter naar elkaar toe te groeien

Zijn het vooral vrouwen die opeens weg willen? Hebben mannen het er minder moeilijk mee als een relatie een beetje kabbelt?

“Bij mij komen zowel mannen als vrouwen met vragen binnen: waar zijn we mee bezig, is dit wat ik wil? Het zijn echt niet alleen vrouwen die op deze manier een einde aan een relatie maken. Ik denk niet dat het louter seksegebonden is.”

Is therapie altijd aan te raden?

“Meer koppels zouden bij elkaar blijven als ze in therapie gingen, maar het is niet altijd de oplossing. Als je je partner niet meer kunt uitstaan, kun je je ook afvragen wat dat over jou zegt, wat jij daaraan kunt veranderen, en kun je daarover praten en nadenken. Daarbij kan therapie helpen. Als je beslist hebt om weg te gaan, helpt scheidingstherapie om de relatie af te ronden.”

En hoe moet het als er kinderen zijn?

“Een beslissing om uit elkaar te gaan, maak je soms makkelijker als er geen kinderen mee gemoeid zijn. Zijn die er wél, dan proberen mensen soms het vol te houden, voor het welzijn van de kinderen. Maar wat dat is, is niet altijd duidelijk: het is zeker niet zo dat bij elkaar blijven altijd het beste is voor de kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat het vooral de conflicten zijn die het voor de kinderen moeilijk maken, niet de scheiding.”

Wat kun je doen als je merkt dat de fut uit je relatie is?

“In contact blijven met jezelf en elkaar is heel belangrijk. Kijk wat je zelf nodig hebt om weer tot leven te komen en praat daarover met je partner. De grote uitdaging is: hoe ga je om met de verschillen tussen jullie beiden? Want dat kan een relatie juist enorm boeiend maken.”

 

Meer over relaties & seks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content