Home Psycho & Relatie Wetenschappelijk bewezen: ‘snoozers’ zijn intelligenter en creatiever

Wetenschappelijk bewezen: ‘snoozers’ zijn intelligenter en creatiever

Wetenschappelijk bewezen: 'snoozers' zijn intelligenter en creatiever

Durf jij nog wel eens op de snoozeknop te drukken vooraleer je uit bed springt? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Want nieuw Brits onderzoek zegt dat mensen die snoozen slimmer, creatiever en zelfs gelukkiger zijn.

Snoozen heeft niet zo’n goede reputatie. Mensen die veel snoozen, worden als lui of ongedisciplineerd gezien. Bovendien durf je je al eens gemakkelijker te overslapen door op de verkeerde knop te duwen. Maar… we hebben goed nieuws voor de snoozers onder jullie. Want je mag je dan wel eens overslapen, de kans is wel groot dat je intelligenter, creatiever én gelukkiger bent dan ochtendmensen die onmiddellijk uit bed springen.

Wist je trouwens dat er een wetenschappelijke uitleg is voor waarom mensen een ochtend- of avondmens zijn? Hier lees je er meer over.  

Het Britse onderzoek dat zegt dat nachtuilen intelligenter zijn, linkt snoozen dus aan intelligentie, creativiteit en een vrije geest. “Door de evolutie hebben we ons slaapgedrag aangepast aan dat van onze voorouders. Dat wil dus zeggen: vroeg onder de wol kruipen en ook weer vroeg uit de veren. Snoozen is een moderne uitvinding, we zijn er niet op voorbereid, en onszelf aanpassen aan deze moderne levensstijl is een teken van intelligentie”, zo leggen de onderzoekers uit. De creativiteit heeft dan weer een andere verklaring. “Als we leren luisteren naar de noden van ons lichaam en niet naar de regels van onze klok, hebben we meer kans om onze passies te volgen en zelf oplossingen voor problemen te vinden. Dat zorgt ervoor dat we creatiever én onafhankelijker zijn.”

Lees hier 5 tips voor ochtendmensen om toch uit bed te geraken

Meer artikels over onderzoeken

SOURCE: The Independent