Zelfvertrouwen vind je in je boezem

Lingerie passen is voor veel vrouwen een emotioneel hoofdstuk. Dat wordt opnieuw bevestigd door een onderzoek van Triumph naar het zelfvertrouwen van vrouwen in hun lingerie. De opvallende conclusies van de studie.

Voor de lancering van Triumph’s Magic Boost collectie, die de natuurlijke vormen van de vrouw herovert, voerde het merk een Europese studie uit. Samen met 7 leading experts uit verschillende kennisgebieden onderzochten ze in het Triumph Female Confidence Report het body image van meer dan 6.000 vrouwen.

Kernvraag: hoe zelfzeker is de Europese vrouw? 

De kernvraag van dit onderzoek luidde: hoe zit dat nu eigenlijk met het zelfvertrouwen van de Europese vrouw? En hoe voelt zij zich over haar vormen? De resultaten zijn verrassend met duidelijke verschillen in de generaties. Bovendien verandert de tevredenheid over onze borsten als we moeder. Ook onze carrières hebben impact over hoe blij we zijn met onze boezem. 

Wat een resultaten! 

Triumph

Enkele resultaten die er uit springen; wereldwijd is 34% van de vrouwen niet tevreden met haar cupmaat, 32% is onzeker over de vorm van haar boezem en 29% van de vrouwen vindt haar decolleté niet mooi.

Opvallend is ook dat Engelse dames het minst tevreden zijn over hun gestel. Terwijl ze zich in Polen opmerkelijk minder zorgen maken over hun lichaamsvormen. Het moederschap beïnvloedt, zoals we allemaal weten, de vorm en stevigheid van je boezem. Maar liefst 40% is minder tevreden over haar borsten nadat ze mama werd. En 60% van de vrouwen geeft toe dat haar boezem een beetje gezakt is.

Leuk om te weten is dat een goed zittende beha je zelfvertrouwen een boost geeft! Dat bevestigen 7 vrouwen op 10. Toch kent maar 6 op 10 dames haar correcte behamaat.

Er is dus werk aan de winkel! Stel je jezelf de vraag welk model en cup het beste bij je passen? Triumph ontwierp Magic Boost, een collectie van 3 ‘customised’, innovatieve beha’s.

Goed nieuws, Triumph organiseert een shoppingnight waarbij je de nieuwste modellen kan passen. Neem deel aan onze wedstrijd en waag je kans! 

Lees ook:

15 tips voor meer zelfvertrouwen
9
x lingerie voor een romantische nacht
9
x opvallende cijfers over vrouwen 

Partner Content

Gesponsorde content