Zo begin je de dag altijd met een glimlach!

Stress en frustraties zijn vaak de boosdoeners die roet in het eten gooien van een leuke dag. Maar een groot deel van die oorzaken zijn erg makkelijk te voorkomen. Lees snel onze tips voor een ontspannen én geweldige dag.

1. Kies ’s avonds je ontbijt

Een heerlijk ontbijt zorgt gegarandeerd voor een geweldige dag, maar ’s morgens heb je niet altijd tijd of zin om een uitgebreid ontbijt bij elkaar te sprokkelen. Kies daarom de avond ervoor wat je gaat eten en zet het in de mate van het mogelijke klaar. Je ochtendhumeur zal je dankbaar zijn!

2. Kies je outfit

Niets zorgt in de ochtend voor zoveel frustratie als een geschikte outfit zoeken. Kies daarom de avond ervoor wat je wil dragen en leg het klaar. Check wel eerst het weerbericht!

3. Proper je bed in

Een heerlijke warme douche voor het slapengaan zorgt ervoor dat je veel beter zult slapen én je wordt uitgerust wakker. Volgens wetenschappelijk onderzoek komt dit omdat die warme douche je lichaamstemperatuur beter op peil houdt.

4. Ochtendstond heeft sport in de mond

Spring je bed uit en kies onmiddellijk voor een stevige workout. Sporten in de ochtend helpt je snoepgoed makkelijker te weerstaan, je brein is klaarwakker en de rest van de dag zal je je energiek en fit voelen.

5. Luister naar muziek

Niets zo leuk als naar je favoriete songs te luisteren. Muziek tijdens het werk bevordert dan ook je motivatie én je humeur.

6. Een moment voor jezelf

Ga ietsje eerder naar je werk, voor je collega’s arriveren. Op die manier kun je nog even genieten van de rust en stilte en word je niet onmiddellijk belaagd door vergaderingen, honderden mails en vragen. Start rustig op en pluk er de hele dag de vruchten van.

7. Gezond snacken

Kies voor een gezonde snack tijdens de middag, zoals een stuk fruit of een yoghurt. Je energiepijl schiet terug de hoogte in en je kunt er terug tegenaan.

8. Zoek een ander plekje op

Haal een frisse neus, zoek een nieuw cafétje voor je middaglunch op te peuzelen of zonder je even af in de vergaderzaal. Even weg van je vaste stek kan wonderen doen.

9. To-do lijstje

Maak op het einde van je werkdag een to do-lijstje voor de volgende dag. Daardoor weet je perfect wat je de volgende dag te wachten staat en hoef je thuis niet meer aan werk te denken.

10. Wees positief

Door de drukke werksleur kan het leven er soms zo negatief en pessimistisch uitzien. Probeer daarom elke dag stil te staan bij de mooie dingen van jou leven. Wees dankbaar voor het goede en negeer eventjes het mindere.

11. Biologische wekker

Het helpt niet voor iedereen, maar het is zeker een poging waard. Activeer je biologische wekker. Wanneer je iedere dag op hetzelfde uur opstaat, zal je uiteindelijk vanzelf wakker worden. Zeg vaarwel tegen je wekker en hallo tegen dat uitgeslapen, zalige gevoel!

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content