Home Psycho & Relatie Zo is het leven écht: 5 levenslessen uit ‘De romantische komedie’

Zo is het leven écht: 5 levenslessen uit ‘De romantische komedie’

Zo is het leven écht: 5 levenslessen uit 'De romantische komedie'

In ‘de romantische komedie’ vertelt Stephanie Coorevits openhartig over haar relatie. In tegenstelling tot de romcoms op televisie is niet alles perfect. Grappig en vooral heel erg herkenbaar. Deze 5 dingen leerden wij uit het boek.

 

Geen prinses met de perfecte (lees: onrealistische) maten die haar prins op het witte paard ontmoet en samen mooi en perfect door het leven gaan. Maar wel het leven zoals het echt is: verliefd worden, jezelf zo nu en dan belachelijk maken en elkaar soms de kop in willen slaan. Dat kun je verwachten van ‘de romantische komedie‘. Wij leerden er alvast deze 5 dingen uit.

1. Vraag geen kledingadvies aan manlief

Samen shoppen klinkt misschien romantisch en gezellig. Volgens Stephanie doe je het toch maar beter niet. “Ik weet dat er vrouwen bestaan die het nodig vinden om hun man mee te tronen wanneer ze kleren gaan kopen. Een gouden raad: stop ermee. Mannen doe dat niet graag. Ze worden er suïcidaal van en wanneer jij aan je liefste zijn mening vraagt over een bepaalde blazer in deze of gene snit, dan kan je de vraag net zo goed in het Chinees stellen: ze begrijpen er geen snars van. Je wilt als vrouw misschien de goedkeuring van je man over je kledij, maar je kan maar beter de mening van een goudvis vragen.” Wil je er slank uitzien? Vraag niet aan manlief hoe je dat doet, maar kies voor één van deze 5 modetrends die je instant slanker doen lijken.

2. Mannen zoeken geen body double van Doutzen Kroes

Afvallen kost bloed, zweet en tranen. Dat moeten we je niet meer vertellen. En hoewel Stephanie bekent dat ze meermaals diëten heeft gevolgd, denkt ze vooral dat we niet moeten overdrijven. “Een slank lichaam is niet de weg naar het Eeuwige Geluk. En we kunnen mannen niet beschuldigen van deze gedachten. Want mannen eisen geen body double van Doutzen Kroes (los van die paar randdebielen die op zoek zijn naar een pronkvrouwtje). Ze vinden het niet aangenaam te copuleren. Ik geloof graag dat zij een volledige zin kunnen vormen en gevoel voor humor niet iets hoger hebben staan op het lijstje met ‘wenselijke eigenschappen’ dan ‘past in een jeans maat 25’.” Zelfvertrouwen straal je uit. Ben jij vaak te negatief over wat je in de spiegel ziet? Bekijk dan zeker dit.

Lees ook: 5 wetenschappelijk bewezen geheimen voor een goed huwelijk

3. Verbouwen is een ware lijdensweg, écht voor iedereen

Wil je een échte relatietest? Deelnemen aan een discutabel televisieprogramma waarin je op een eiland wordt gedropt met vrijgezellen van het andere geslacht, is niet nodig. Samen een huis verbouwen is een ware relatietest. Dat vindt ook Stephanie. “Twee dingen die je moet weten: verbouwen duurt ALTIJD langer dan gepland, verbouwen is ALTIJD duurder dan geraamd. Op den duur heb je nog twee standen: die waarin we elkaar in een ijselijke stilte negeerden, en die waarbij we elkaar de kop wilden inslaan. Na een lange periode van aannemers en stalken en werkzaamheden, is het tijd voor de inrichting en decoratie, het leuke gedeelte dus. Maar zoals gezegd is het altijd duurder dan gepland. En dus slenterde ik lusteloos door de Brico, wees de eerste de beste wastafel aan die ik zag en die ge me geen arm zou kosten en ging vanzelfsprekend naar huis met onpraktische rommel.” Worden jullie zot van elkaar tijdens de verbouwingen? Vraag de scheidingspapieren nog niet aan, maar heb geduld. Dat is de wijze les uit het boek. Zo bestaan er nog een aantal relatiekillers, lees hier welke dat zijn.

4. Zelfs bij de beste koppels zit het er wel eens tegen

In de gemiddelde romantische komedie is het allemaal zo vanzelfsprekend. Je komt je soulmate tegen, je weet onmiddellijk – of na enige aarzeling en klein drama – dat het dé ware is met wie je de rest van je leven zult delen. Jullie voelen elkaar en begrijpen elkaar écht. Ruzie zit er dan ook niet in. Helaas werkt het in de realiteit zo niet. En koppels die nooit of te nimmer ruzie maken zijn onbestaande. “Het bestaat niet dat twee mensen vijftig jaar van hun leven in perfecte harmonie kunnen samenleven. Het zit er overal wel eens dik tegen. We hebben allemaal onze karakters, waarden en normen, om nog maar te zwijgen van onze instincten. Ieder moet voor zichzelf uitmaken of de ander tof genoeg is om de rest van zijn leven mee te delen. Of je genoeg respect kan opbrengen voor wie hij/zij is en of je bereid bent om je bij iedere onenigheid of ruzie te verplaatsen in de ander en te gaan nadenken over zijn/haar impuls om zich zo te gedragen.” Geen zorgen dus, als jij en je partner klinkende ruzie hebben. Het hoort bij een relatie. Blijf samen communiceren over jullie relatie, hier vind je nog 8 tips van experten voor een goede relatie. 

Lees ook: onderzoek bewijst: tegenpolen trekken elkaar aan

5. Verliefdheid vervaagt

Weinig dingen zo leuk als prille verliefdheid. Niet kunnen wachten om elkaar te zien, weinig zeggende sms’jes met romantische boodschappen versturen en elkaar wel op kunnen eten. Maar hoe leuk het ook is, dat gevoel vervaagt. Gelukkig maakt het plaats voor liefde, elkaar graag zien. “Verliefd zijn is leuk, het is zalig om aanbeden en begeerd te worden. Bijkomend voordeel: wanneer je verliefd bent, vervang je elke maaltijd door seks en dat doet weer wonderen voor je lichaam. Maar het is niet al rozengeur en maneschijn. Verliefd zijn maakt van je de meest onzekere persoon ter wereld. Een verliefde vrouw spendeert zo’n 20 op 24 uur aan het doorlopen van denkbeeldige scenario’s over het object van haar affectie.” Denk daar aan als je dat gelukzalige gevoel van verliefdheid mist. Toch graag nog eens het gevoel opwekken? Probeer dan deze 36 vragen om (opnieuw) verliefd te worden of lees deze 5 tips om de spanning terug te doen oplaaien.

de-romantische-komedieDe romantische komedie, uitgeverij Manteau, nu verkrijgbaar voor €19,99

Meer over liefde & relaties: