Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Maar wat zijn de slaapgewoonten van Belgen eigenlijk? Social app Twoo vroeg aan 7.500 Belgen wat hun bedgewoontes zijn. En daar kwamen verrassende én grappige resultaten uit.

Maar liefst 46,1% van de vrouwelijke deelnemers gaf aan regelmatig last te hebben van slapeloosheid. Bij mannen ligt dat met 29,1% een pak lager. Dat komt onder andere omdat ze beter omkunnen met storende geluiden. Waar 71.4% van de Belgische mannen het niet erg zou vinden om de kamer te delen met iemand die snurkt, ziet 41.9% van de vrouwen dit absoluut niet zitten.

Lees ook: goed slapen ondanks de tropische temperaturen, zo kan het.

Pyjama en teddybeer

Slechts 28,2% van de vrouwen slaapt weleens naakt, terwijl 40,8% van de mannen liever geen kleren aantrekt. 23,7% van de vrouwen slaapt dan weer in ondergoed. De meerderheid, zo’n 30%, trekt liever een pyjama aan. (Hier je lees nog eens wat het gezondst is volgens een expert.) Heel opvallend: maar liefst 18% van de Belgische vrouwen slaapt met een teddybeer. Bij de mannen is dat 5,7%.

Wilde nacht

Uit de bevraging blijkt ook nog dat vooral mannen het niet erg vinden om gewekt te worden voor een wilde nacht. “79% van de mannen geeft aan dat hun partner hen altijd wakker mag maken voor wat actie. Ook de Belgische vrouwen (56.1%) staan niet weigerachtig tegenover wat kussen en strelen wanneer ze al slapen, al hangt het bij vrouwen toch iets vaker van het moment af (42%)”, vertelt Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo. Een goede tip voor vanavond misschien. 😉

Meer over slapen: