Zo verhoog je de kans om een nieuwe partner te vinden

Al een tijdje vrijgezel en toe aan een nieuwe relatie? Dankzij deze tips vergroot je jouw kansen om de ware tegen het lijf te lopen.

Lees hier ook wat er met je lichaam gebeurt als je verliefd bent

1. Verander je dagelijkse routine

Je staat ervan versteld hoeveel dingen je op automatische piloot doet. De fundamenten van onze dagelijkse routine, zeker op weekdagen, veranderen zelden. We staan op hetzelfde moment op, nemen dezelfde route naar het werk, kopen koffie op dezelfde plaats en lunchen op dezelfde plek. Probeer eens iets aan je planning te veranderen. Je zult niet alleen meer bewust zijn van je omgeving, je weet ook nooit wie je tegenkomt.

2. Spendeer tijd met je collega’s

Je spendeert waarschijnlijk zo’n 8 uur per dag met dezelfde groep mensen, je collega’s dus. Misschien zijn zij wel de sleutel tot je liefdesleven. Mix werk met plezier, ontmoet vrienden van je collega’s en ga naar after-work-feestjes, zo heb je plezier én meer kans om iemand te ontmoeten.

3. Ga sporten

Sporten is niet alleen goed voor je mentale en fysieke gezondheid, het kan ook je liefdesleven een boost geven. Het draait allemaal om nieuwe mensen ontmoeten. Blijven na die les spinnen nog even hangen en sla een babbeltje. Zo heb je veel meer kans iemand te ontmoeten dan wanneer je rechtstreeks naar de sofa verhuist.

4. Pas je eisenlijst aan

Het is dan wel belangrijk te weten wat je wel en niet zoekt in een potentiële partner, maar te streng zijn is geen goed idee. Hoe meer eisen je hebt op je lijst, hoe kleiner de kans dat je iemand zult vinden. Geef toe: zou je niet gelukkig kunnen zijn met iemand die kleiner is dan 1,90 meter, je favoriete film niet top vindt of een andere muzieksmaak heeft?

5. Probeer een nieuwe hobby

Als je een nieuwe liefde zoekt, is het leuk als hij dezelfde interesses heeft. Probeer dus eens een nieuwe hobby: je krijgt de kans om iets te doen dat je leuk vindt en wie weet zit de ware zomaar op jou te wachten daar.

6. Geef online daten een kans

Online daten is een goede manier om mensen te leren kennen. Ondertussen zijn er al heel wat succesverhalen van koppels die de liefde online vonden. Installeer die Tinder dus maar.

7. Maak oogcontact en glimlach

We zijn vaak gehaast en niet bezig met de mensen rondom ons. We worden omringd door mensen, maar merken ze amper op. Let dus eens wat vaker op, maak oogcontact als je iemand aantrekkelijk vindt of glimlach zelfs. Het ergste wat kan gebeuren, is dat hij je negeert, maar je kan net zo goed een glimlach terugkrijgen. En zelfs als het niet verder gaat dan dat, het geeft je zelfvertrouwen een leuke boost.

Meer over liefde & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content