4 tips om je terras helemaal lenteklaar te maken

Dankzij deze tips maak je je tuin helemaal klaar voor de lente. Laat de zon maar komen!

Voel je het al kriebelen? De lente is er! Tijd dus om je terras helemaal lenteklaar te maken. Zon, luieren, cocktails... Wij zien de zomer al helemaal zitten. 

1. Poets je terras grondig

Een eerste stap voor je terras is een grondige poetsbeurt. Zorg dat je het juiste product gebruikt. Keramische tegels kun je poetsen met bleekwater, maar natuursteen of arduin is gevoelig. Twijfel je? Vraag in een tuinwinkel extra raad! 

2. Tijd voor nieuwe planten

Een nieuw seizoen, dat betekent natuurlijk ook nieuwe planten. Plaats grote bloembakken op de rand van je terras en kies voor kleine tafeldecoratie. Ook kaarsen of andere decoratiestukjes maken je terras helemaal klaar voor de zon.

3. Verlichting

Controleer of de tuinverlichting rond je terras nog werkt. Lampjes die het niet meer doen vervang je. Bovendien is een mooie tafellamp een goede investering, al kunnen kaarsen ook altijd. Extra gezelligheid nodig? Ga dan voor een lampjesslinger. 

4. Een tuinset

Een mooie tuintafel vormt het hart van je terras. Het is het ideale plekje om feestjes te geven, gezellige avonden te houden of samen met de kinderen te genieten. Investeer daarom in een mooi exemplaar. Een parasol zorgt dan weer dat je in de zomer beschermd bent tegen de zon. Gouden tip: als je voor 25 juli een tuinset van Hartman koopt, maak je kans om je aankoopberdrag terug te verdienenWaag hier je kans! Wij geven alvast wat inspiratie met een selectie van de mooiste tuinmeubelen van Hartman

Wil je ook je huis klaarmaken voor de lente? Check dan hier onze tips voor een échte lenteschoonmaak in je kleerkast en ontdek hier 5 manieren om je interieur een instant update te geven. 

Fotospecial: de leukste tuinsets van Hartman 

Partner Content

Gesponsorde content