5 x heerlijk aperitieven op z’n Frans

De zomer staat voor de deur, dus dat betekent dat ook die zalig lange zomeravonden eraan komen! Ben je de klassieke aperitieven echter wat beu geworden en heb je zin in iets nieuws? Zoek dan eens inspiratie bij onze zuiderburen en geniet van deze vijf alternatieve aperitieven. Proost!

1. Lillet

Lillet is een zachte en fruitige aperitiefwijn uit de Bordeaux. Dit drankje prijst zichzelf aan als een elegant alternatief voor champagne.

2. St-Germain

St-Germain wordt gemaakt van met de hand geplukte vlierbloesems uit de Savoie. Om er een frisse en zomerse cocktail van te maken, meng je het met champagne en spuitwater.

3. Volmer

Volmer is een bitterzoet drankje op basis van rosé en sinaasappel en laat je onmiddelijk dromen van de terrasjes in de Provence. Je kan dit aperitief puur drinken of combineren met tonic of cava.

4. Dubonnet

Maak kennis met het meest bekende Franse aperitief. Dubonnet wordt gemaakt op basis van wijn, die gearomatiseerd wordt met alleen natuurlijk planten en kruiden met jarenlange rijping op eikenhouten vaten. 

5. Dolin

Het Franse Dolin is een vermoutmerk en is eigenlijk een versterkte wijn, op smaak gebracht met aromatische planten en kruiden. De witte Dolin kan perfect gecombineerd worden met spuitwater of tonic om zo een frisse longdrink te creëren. 

Heb je meer zin in een roze cocktail? Check dan zeker deze roze cocktailrecepten!

Pink cocktail hour: 2 verfrissende recepten

Ben je eerder into wijn? Hou dan zeker dit themapark in de gaten!

Wijnliefhebber opgelet: dit themapark moet je bezoeken

Fan van cocktails met champagne? Dan moet je zeker dit recept eens uitproberen!

Deze heerlijke champagne-cocktail moet je uitproberen

Fotospecial: 5 Franse aperitieven die je deze zomer moet uitproberen

Partner Content

Gesponsorde content