Dé nieuwe beautytrend: tontouring

Voor wie het contouren – highlighten en accentueren van je gezichtsomtrekken – al stevig onder de knie heeft, dient zich een nieuwe beautytrend aan, namelijk tontouren. De techniek blijft dezelfde, enkel het product verandert. Tontouren is contouren met zelfbruiner.

De Britse Marissa Carter, eigenares van zelfbruinermerk Cocoa Brown Tan, bedacht dat contouren ook wel eens op basis van zelfbruiner kon. Ze is de bezieler van de nieuwe beautytrend, tontouren. Volgens haar is deze techniek gemakkelijker èn bovendien is het effect langduriger.

Tontouren in 5 stappen

1. Gebruik een lichte, zelfbruinende en hydraterende crème als basis voor je gezicht, hals en décolleté.

2. Breng met een borsteltje een iets donkerdere tint zelfbruiner aan op je voorhoofd.

3. Gebruik de donkerdere zelfbruiner ook om te contouren net onder je kaaklijn, van je oor tot halverwege je wang. Vervaag het product met je vingers zodat er geen harde strepen blijven staan.

4. Trek links en rechts van je neusbrug een fijne streep met zelfbruiner. Dit versmalt de neus optisch. Om je neus in zijn geheel te verkleinen kan je ook het puntje van je neus iets donkerder maken.

5. Vervaag alle harde lijnen door met een zachte borstel te blenden. Zo krijg je een natuurlijk resultaat.

Tontouring

Tip: Hou altijd een kommetje met limoensap en bakmeel bij de hand om foutjes te neutraliseren. Wees spaarzaam met zelfbruiner als je last hebt van pigmentvlekken op je gezicht. Zelfbruiner heeft namelijk de eigenschap om pigmentvlekken donkerder te maken.

Is deze nieuwe beautytrend toch net te riskant voor jou? Of wil je gewoon een opvallende look voor één dag, ontdek dan de geheimen van contouren

Fotospecial 5x zelfbruiner voor het gezicht

Partner Content

Gesponsorde content