De opmerkelijkste momenten van de oscars

Dit waren de meest memorabele momenten uit de show van de oscaruitreiking. 

1. De speech van Chris Rock

Voor de uitreiking al heel wat controverse: er waren enkel blanken genomineerd voor de Oscars. Chris Rock was de presentator en gebruikte de nodige humor om het hekel punt aan te snijden. "De hele in memoriamlijst van vanavond zal bestaan uit namen van de zwarte mensen die door agenten werden doorgeschoten op weg naar de bioscoop." De speech werd met veel enthousiasme onthaald. 

2. 'Belle' op de rode loper

Belle

De oscargenomineerde actrice Alicia Vikander straalde in een gele jurk van Louis Vuitton. Ze mocht het beeldje van de beste bijrol in ontvangst nemen voor haar vertolking in 'The Danish Girl'. Maar ze viel nog harder op door haar sprekende gelijkenis op Belle van 'Belle & het Beest'. Zelfs haar haar was op dezelfde manier opgestoken. 

3. De eerste homoseksuele winnaar

Sam Smith won de Oscar voor beste nummer, voor zijn 'Writing's on the Wall'. Hij droeg zijn beeldje op aan de LGBT-community (lesbian, gay, bisexual & transgender). "Ik las dat er nog nooit een openlijk homoseksuele man gewoonen heeft, ik ben homo en ik ben er trots op." Al leek dat achteraf niet te kloppen. Elton John kreeg ook al zo'n felbegeerd beeldje. 

4. Lady Gaga tegen seksueel misbruik

Lady Gaga bracht een prachtige versie van 'Till it happens to you', een liedje dat gemaakt werd voor 'The Hunting Ground', een oscargenomineerde documentaire over verkrachting op een universiteit. De zangeres, die zelf slachtoffer is, had slachtoffers rond zich, met een duidelijke boodschap op hun arm: 'Not your fault.' Het nummer kreeg achteraf een staande ovatie. 

5. Leo krijgt eindelijk een Oscar

Leondardo Dicaprio werd al meermaals genomineerd, maar mocht nog nooit een beeldje effectief mee naar huis nemen. Hij kreeg dan ook een héél lange staande ovatie toen zijn naam werd afgeroepen voor zijn rol in 'The Revenant'. Hij had in zijn speech ondermeer aandacht voor het klimaat en onze aarde. "Laten we onze planeet niet vanzelfspreken vinden, ik vind de oscar ook niet vanzelfsprekend." Ook de reactie van Kate Winslet was opmerkelijk. Zij was duidelijk geëmotioneerd dat Leo eindelijk de erkenning kreeg die hij verdient. 

Rose

Bekijk zeker ook de mooiste jurken van de oscarnacht. Wil je graag weten welke make-up de actrices met de mooiste beautylooks dragen? Dat lees je hier.

Partner Content

Gesponsorde content