Dé smultip: midzomernachtpicknick

In Scandinavië heeft het Midzomernachtfeest (21 juni) dezelfde impact als Kerstmis. Ook in onze Lage Landen werden er in de middeleeuwen vreugdevuren ontstoken om de 'kwade geesten' te verjagen.

Tegenwoordig wordt het bij ons niet meer officieel gevierd, maar het blijft een leuke gelegenheid om met vrienden te gaan picknicken om het begin van de zomer te vieren. Dat doe je uiteraard niet in je achtertuin, maar op een inspirerende plek buitenshuis.

4 x Mee in de mand

Op zoek naar inspiratie om je picknickmand samen te stellen? Wij weten voor elk type picknick wat je moet inpakken.

 

Onder vrienden

Neem een fles Rodenbach Caractère Rouge 2014 van sterrenchef Viki Geunes mee. (€ 12,90 voor een fles van 75 cl)

>> Shop nu

Lekker bij: een slaatje van plakjes rosé gebakken eendenfilet met dungesneden koolrabi, muntblaadjes en gedroogde abrikozen.

Rodenbach

slaatje eendenfilet

 

Romantisch met twee

Met een glas pittige Ginger mojito van Manuel Wouters (Sips), nu kant-en-klaar verkrijgbaar bij Delhaize, raken jullie meteen 'in the mood'. (€ 8,99 voor 50 cl)

>> Shop nu

Lekker bij: een Marokkaans brood met gegrilde aubergines, gegrilde paprika's en Italiaanse provolone kaas.

Ginger Mojito

Marokkaans broodje

Vriendinnenavondje

Girls just wanna have fun ? Dat lukt zonder enige twijfel wanneer je een fles Hola Vintage Pink Bru cava in je picknickmand stopt. (€ 8,59 bij Delhaize)

>> Shop nu

Lekker bij: een slaatje met gebakken vis (gekocht bij de visboer) met rode uiringen, pijnboompitten en citroenschijfjes.

Hola Cava

slaatje vis

Family time

Breng iets origineels mee naar de familiepicknick, zoals deze fles Fino Sherry DO Jérèz-Xérès van Gutiérrez Colosia. (€ 8,89)

>> Shop nu

Lekker bij: mini-vogelnestjes . Kook hiervoor kwarteleitjes 2 minuten en pel ze. Rol ze in wat gekruid gehakt en bak of frituur goudbruin. Serveer met stokbrood en koolsla.

Fino Sherry

vogelnestjes

Ontdek vier zalige picknickplekken

Partner Content

Gesponsorde content