De zomerteint: ga voor bescheiden bruin

De zomer vraagt om een nieuwe look. Durf dus zeker te experimenteren met je make-up. Vergeet de diepbruine huid, maar ga voor een meer bescheiden teint. Wij geven je tips welke bronzer je moet kiezen en hoe je deze kan aanbrengen.  

Donatella Versace zal het niet graag lezen, maar een diepbruine huid is gedateerd (en maakt ouder: misschien dat dit la Versace kan overtuigen?). Bakken in de zon is al een tijdje uit, maar ook met zonnepoeder kun je maar beter zuinig zijn. Breng het heel licht aan, om je gezicht meer contour te geven en te zorgen voor een mooie, gezonde gloed. Maximaliseer het effect door je huid eerst te egaliseren met een van de nieuwe Bbcrèmes en foundations met zonne-effect. Werk je look af met een vleugje bronskleurige oogschaduw en een likje nude lipgloss of een koraalroze lipstick. Zonnig, naturel, en gewoon mooi. Ga dus voor een meer bescheiden bruin.

KLEUR KIEZEN

Linda Cantello , internationaal make-upartieste van Giorgio Armani: “Kies je bronzer in een tint die niet te ver van je eigen huidskleur ligt. Ben je bleek? Verwacht dan niet dat je zo donker als Beyoncé kunt worden. Je kunt je huidskleur niet veranderen, enkel opwarmen. Ga dus één à twee tinten donkerder, maar niet meer.”

DRIEVOUDIG

Enrico Kagchelland , make-upartiest voor Guerlain: “Breng je zonnepoeder in de vorm van een drie aan: van de haargrens over je jukbeenderen naar je kaaklijn. Vergeet niet het poeder aan de haargrens mooi uit te werken. Met de poederrestjes in je borstel zet je het midden van je gezicht en je hals aan. Wil je een nog zonniger effect? Gebruik zonnepoeder  dan ook als blush. Voor een sprankelend effect gebruik je een gewone blush over je zonnepoeder.”

Onze favorieten voor een bescheiden bruine teint 

Partner Content

Gesponsorde content