Expo: GIRLS op fotofestival Knokke-Heist

Hedendaagse fotografie met hoge Feeling-factor vinden we terug bij Danny Van der Elst. Ontdek hier zijn project GIRLS.

Onbekend meesterwerk op fotofestival Knokke-Heist

Het fotofestival Knokke-Heist etaleert jaarlijks van maart tot juni het werk van hedendaagse fotografen en beeldende kunstenaars. De 2014-editie bestaat uit maar liefst zes verschillende tentoonstellingen. We gingen op zoek naar de beelden met de hoogste Feeling-factor in de reeks Unknown Masterpieces, die verborgen fotografisch talent onthult, en botsten op GIRLS, het concept van fotograaf Danny Van der Elst.

MEISJES

Wat begon als een experiment met één portret, groeide al snel uit tot een hele collectie beelden die men reeds kon bewonderen in kunststeden als Gent, Barcelona en Miami. De jonge, moedige vrouwen op de foto's, zijn geen modellen, maar meisjes die de fotograaf in het alledaagse leven tegenkwam. Die alledaagsheid vind je terug in het naturelle karakter van de portretten, de meisjes werden gefotografeerd zonder make-up of styling.

EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN

Elke foto van GIRLS vertelt een persoonlijk verhaal over een groot of klein verlies dat de meisjes toevertrouwden aan de fotograaf. In zijn portretten gaat Danny Van der Elst steeds op zoek naar het gevoel en de relatie tot de ander. Daarom startte hij de fotoshoot ook met de vraag Wie ben jij, op dit moment, in al je kwetsbaarheid, met welke blik zou je kijken naar iemand die bepaald heeft wie je geworden bent, of daar een groot aandeel in heeft gehad? . Een interessante invalshoek die vertrekt vanuit de gefotografeerde en contrasteert met de beelden uit de mode-industrie waarin een model meestal een bepaalde rol moet spelen.

Dannyvde

Danny Van der Elst is geen doorsnee fotograaf. Hij legde zich na zijn studies Westerse Literatuur toe op de kunst van het fotograferen en werd voor zijn werk al vele malen bekroond, onder andere met een QEP Award (Qualified European Photographer-award) voor zijn project GIRLS. De beeldencollectie reist de wereld rond en houdt van 30 maart tot en met 9 juni halt in Knokke-Heist, waar ze te bewonderen is tussen ander jong talent uit de wereld van de fotografie. Een kustbezoekje waard!

Meer informatie over het Fotofestival in Knokke-Heist en het project GIRLS vind je hier.

Partner Content

Gesponsorde content