Fotospecial: de seventies

Weer helemaal oké: olifantenpijpen en leren vestjes met franjes. Alles kan en mag bij deze seventies stijl, maar doseer het aantal stukken, anders lijk je net ontsnapt uit een teletijdmachine. Wij zetten enkele draagbare key items voor je op een rijtje. 

Flared jeans 

Er is maar weinig zo seventies als een flared jeans, een broek met wijd uitlopende pijpen. Je kunt dit seizoen kiezen uit verschillende materialen. Ga voor soepele stoffen zoals zijde of chiffon of ga voor een stoere jeans. Deze broek is met name heel flatterend voor vrouwen met een peervormig figuur. De wijde pijpen brengen het peer-figuur in proportie doordat de onderkant van de broek compenseert met de bovenkant (in dit geval de dijen en heupen). 
 
Andere belangrijke stukken zijn de culottes, over-de-knie rokken, oversized mantels, strakke accessoires, sokken in sandalen en moderne klompen. Voelbare texturen en warme jaren ’70 geïnspireerde kleuren brengen de warmte van het decennium. 
 

Patroon bekennen

De jaren ’70 waren een tijd van chaos en revolutie en dat zien we duidelijk terug in de prints en patronen. Een bekend patroon dat goed bij deze stijl past, is paisley. Ook geometrische prints, ruitjes en andere drukke prints zijn geoorloofd bij deze look.
Dé stof van de jaren zeventig is natuurlijk suède. Van een trenchcoat tot sandalen, suède is overal.
 

Brigitte Bardot, Bardot

Een onmisbaar accessoire die je seventies look afmaakt is een flaphoed à la Brigite Bardot, want een hoed geeft zelfs de simpelste outfit flare. Ook een zonnebril met ronde glazen is weer helemaal terug.
 

Fotospecial: de mooiste stuks uit de seventies 

Partner Content

Gesponsorde content