Goed voor je huid: 5 x scrub

Van scrub gaat je huid stralen èn bovendien kan je je bruine zomerkleurtje langer behouden. Lees hier scrubtips met de beste producten en twee recepten.

WAT IS SCRUB?

Body scrub is een onmisbaar product in je badkamer. Het bestaat uit een gel of body lotion met zaadjes, zout of suiker. Deze exfoliërende bestanddelen zorgen ervoor dat je dode huidcellen verwijderd worden met een jongere en stralende huid tot gevolg.

HOE SCRUB GEBRUIKEN?

Scrubben doe je best 1 à 2 keer per week. Te vaak scrubben is niet goed voor je huid omdat het nieuwe, jonge huidcellen aantast. Let er ook op dat je voor gelaat en lichaam een andere scrub gebruikt. Voor het gezicht bestaan er speciale scrubs met fijnere korreltjes. Breng de scrub aan in cirkelvormige bewegingen en spoel af met lauw water.

SCRUBTIP

In de zomer is het aangeraden om te scrubben voor je gaat zonnen. Zo behoud je langer je bruine kleurtje.

WELKE SCRUB?

Je kan scrub vinden in alle maten en vormen. Wij zochten de vijf fijnste scrubproducten van het moment uit. Maar je hoeft niet naar de winkel om aan het scrubben te slaan, je kan het ook gewoon zelf maken. Volg daarvoor één van deze recepten.

Scrub met zeezout

Meng een kopje zeezout met een half kopje amandelolie. Kies voor zeezout met een fijne structuur want te grote korrels kunnen de huid schaden. Breng de scrub aan je op je benen in cirkelvormige bewegingen om de dode huidcellen te verwijderen. Spoel vervolgens met water en een hydraterende douchegel.

Verfrissende scrub met munt

Meng een kopje verse muntblaadjes en een kop yoghurt in de blender, voeg er ½ kop gemalen kikkererwten aan toe en blend tot de massa een pasta-achtige samenstelling krijgt. Breng de scrub aan op je benen in cirkelvormige bewegingen om de dode huidcellen te verwijderen. Spoel vervolgens met water en een hydraterende douchegel.

In de winkel

  • Gezichtspeeling Angelica (L'Occitane, €21,50)
  • Body scrub Ayurveda (Rituals, €18,50)
  • Anti-age body scrub Talasso (Collistar, €44,96)
  • Droge huid body scrub Baume d'Amour (Le couvent des minimes, €22)
  • Scrubhandschoen (Rituals, €3)

Lees ook: 

Partner Content

Gesponsorde content