Het nieuwe buitenmeubilair

Met de eerste zonnige dagen in aantocht is het tijd om onze tuin en terras in zomermodus te brengen. Deze buitenkamers blijven de laatste jaren evolueren naar echte woonruimtes waar het zalig vertoeven is. Met het mooiste meubilair maakt u van uw outdoor een echt salon, een zalige loungeruimte, een buitenkeuken met eetkamer of een speelhoek voor de kleinsten.

De laatste jaren zijn de grenzen tussen binnen en buiten aan het vervagen. Niet alleen visueel door de overgang tussen beide zo onopvallend mogelijk te maken, maar onze tuin en terras zijn ook echte buitenkamers geworden, waar we graag zitten en luieren, maar ook koken en eten, loungen en spelen. En dus is ook ons buitenmeubilair in die zin geëvolueerd en doet het qua vormgeving en functionaliteit niet onder voor het meubilair in huis. Nooit was outdoor zo in de mode.

Een living in open lucht

Voorbij is de tijd dat we buiten zaten rond een witte plastieken tafel op dito opklapbare stoelen. Ze hebben plaats gemaakt voor opvallende sofa's, ligbedden en fauteuils in vrolijke of gedempte kleuren, en natuurlijk in weerbestendige stoffen en materialen. Met bijpassende kussens, lage tafeltjes en poefs. Zoals in een echt salon...

Eten in alle rust

Niets zo fijn dan bij warm weer barbecuen of koken in de buitenkeuken, buiten eten en natafelen tot in de vroege uurtjes. Maar daar hoort dan ook een mooi gedekte tafel bij, in aluminium of recycleerbaar staal, met bijpassende stoelen, een zonnezeil of parasol erboven en de nodige keukenapparatuur of barbecue op wieltjes binnen handbereik.

Farniente in de buitenlounge

Aan de ene kant van het terras een bar, aan de andere kant enkele chaises longues onder een grote parasol.  Of een buitenkamer met schommelstoel of hemelbed. Loungefauteuils  met afneembare hoezen en strandlakens en buitenkussens in vrolijke kleuren. Aan alles is gedacht om het ons zo aangenaam mogelijk te maken buiten.

Een speelhoek voor de kinderen

Net zoals voor het gewone meubilair beginnen ook de grote merken voor buitenmeubilair met een versie voor kinderen voor een deel van hun collectie. Stoeltjes, tafeltjes en fauteuils die maar op een punt afwijken van het oorspronkelijke model: de maat.

Waag je kans

Ideeën nodig? De volledige selectie van de nieuwigheden vindt u in ons dossier tuinmeubilair in de Feeling Wonen van mei, die nu te koop is. En vergeet vooral niet mee te doen aan de wedstrijd waarbij je voor 17.560€ aan outdoormeubels kan winnnen.

KDR

Partner Content

Gesponsorde content