Inspiratie: gezellige lounge in de tuin

Zo transformeer je je terras in een gezellige lounge!

Om je terras – hoe klein het ook mag zijn – te transformeren tot een gezellige, zomerse lounge is er maar één ding dat je echt moet doen: ervoor zorgen dat je altijd beschut bent tegen wind en regen. Dat kan heel gemakkelijk door planten te zetten. Wijnstokken of bamboe groeien goed langs een verticale structuur en bieden zo bescherming tegen de wind. Plus, je hebt meteen een groene omgeving. Voor een harmonieus resultaat koop je best tuinmeubels die bij de rest van je (binnen)interieur passen. Dan zet je ze in de winter gewoon binnen!

Tips & tricks

  • Wil je graag veel licht, maar ook een afdakje hebben voor als het regent. Dan is een patio met schuifpanelen (zoals dit systeem van Renson) de ideale oplossing voor jouw probleem.

  • Vul je terras met planten die weinig aandacht nodig hebben zoals vetplantjes, yucca, lavendel,... Dan kan je ze ook niet vergeten water te geven. Groen en lekker handig.

  • Ligt je terras het grootste deel van de dag in de schaduw. Kies dan voor planten als buxus, hulst of varens.

  • Felle kleuren vrolijken je tuin meteen op. Creëer een mooi effect door constrasterende kleuren te combineren met een betonnen vloer.

  • Wil je graag een zachte touch toevoegen aan je terras. Stoffe meubels en accessoires zorgen daarvoor – letterlijk en figuurlijk. Kies voor lichte meubels die gemakkelijk te verplaatsen zijn.


Lees ook: 

Tips voor kleine stadstuinen

Verlicht je tuin met leds

Kamerplant zkt. mooie pot

Partner Content

Gesponsorde content