Kleuren met klasse (deel1)

Omdat er honderden soorten groen zijn, elke tint een andere ondertoon heeft -belangrijk- en kleur het nieuwe zwart is. Wegwijs in de kleurentrends van deze zomer, deel 1.

Weg met dat gedoe over huidtypes en keurenconsultaties. Ja, er bestaan wintertypes en zomertypes, maar deze zomer houden we vooral rekening met onze mood: van diepe, zachte kleuren tot tinten vol energie. Wen alvast aan het woord 'knalkleur' en aan de kleuren zelf, want ze zijn niet te ontwijken dit seizoen. Heb geen schrik om te kleurrijk te gaan, want te kleurrijk bestaat niet dit seizoen.

Inspiratiebron nummer één? Moeder natuur. Grasgroen, oceaanblauw en zongeel zijn kleuren die ons volmondig 'reisje naar de zon' doen zingen. Wij hebben nog geen bestemming gekozen, maar in het land van de mode staat vast: hoe tropischer, hoe beter.

En wat is er meer tropische dan water. Zonnen aan het zwembad, ijsjes eten aan zee. Wie zegt dat blauw een koude kleur is? Wat eerst een kille tint lijkt, krijgt nu een zomerse bijklank. Eerst zien, dan geloven doen we bij Alberta Ferretti en Michael Kors. Jonge, New Yorkse ontwerpster Rachel Comey bewijst dat blauw ook veel kleur kan bevatten. Denk aan een oceaan, met al haar tinten, haar koralen en vissen.

De kleur overspoelt dan ook de catwalk. Alle versies komen aan bod, maar elektrisch blauw, gezien bij bijvoorbeeld Elie Saab, springt toch direct in het oog. Aangevuld met navy -de donkere kleur die iedereen flatteert- is het palet van blauwtinten compleet. Helemaal klaar voor die duik in de zomer.

MB

Partner Content

Gesponsorde content