Kleuren met klasse (deel2)

Omdat er honderden soorten groen zijn, elke tint een andere ondertoon heeft -belangrijk- en kleur het nieuwe zwart is. Wegwijs in de kleurentrends van deze zomer, deel2.

Deel 1 gemist? Lees het hier.

Wij denken: geen zomer zonder zon. Warme, felle tinten voorspellen een pittige zomer. Ook dit jaar mag felrood daar niet bij ontbreken. De jumpsuit van Valentino en het rode silhouetje bij Nina Ricci beloven zwoele avonden. En sexy zakelijk ben je dan weer met een rood pak zoals bij Costume National en Paul Smith. Als jij niet naar naar warme oorden kan trekken, haal je gewoon die warme oorden naar je werk.

Rood mag dan wel sensueel zomers zijn, meer belangrijk dit seizoen worden de oranje tinten. Inspiratie daarvoor halen we in alle uithoeken van de wereld. Dolce & Gabbana zijn warm oranje gaan zoeken in Zuid-Amerika en bij het zien van de knaloranje bloemen van Etro dromen we van sushi eten in Japan. Helemaal hot: ga de warme kleuren combineren met elkaar, zoals we zien bij Carven en Jill Sander.

Toch zegt niets meer 'La dolce vita' dan de kleur geel. Vorige seizoenen draaide het om zachte tinten, nu mag het gerust wat knallen. Geel kan alles zonnig maken: van een stoere jurk van Mugler en tot het klassiek hemdje zoals bij DKNY. Zelfs neon is onmisbaar, maar het zit 'm wel in de details: bij Dior zien we een fluorescerend gele voering, die hier en daar komt piepen. Een andere trend is het geel in combinatie met nude. Opvallend en toch draagbaar. Bij Louis Vuitton wordt daar naar hartenlust mee geëxperimenteerd. De gele jurken met transparant dambordpatroon zijn intussen wereldwijd bekend. Wie is er nu het zonnetje in huis?

MB

Partner Content

Gesponsorde content