Kleuren met klasse (deel3)

Omdat er honderden soorten groen zijn, elke tint een andere ondertoon heeft -belangrijk- en kleur het nieuwe zwart is. Wegwijs in de kleurentrends van deze zomer, deel 3.

Naast geel (zie deel2), mag smaragdgroen dit seizoen niet ontbreken. Pantone, het bedrijf dat de standaard kleurcoderingen publiceert (denk aan de kleurenstalen voor verf en stof) verkoos het diepe groen tot kleur van het jaar 2013. Zowel Sportmax als Genny zijn mee met smaragdgroene lederen rokken, gebreide truien of zijden jurken. Ook Chanel komt met een jasje in de kleur. En een trend is pas een trend als we ze tegen komen bij Chanel.

Buiten smaragd, overheersen ook andere tinten groen de catwalk. Opnieuw: hoe tropischer, hoe beter. Denk aan planten, struiken en ander flora. Angelo Marani, Jean Charles de Castelbajac en Leonard nemen dat gegeven letterlijk, Gucci doet het subtieler. Groen is de enige kleur die deze zomer in alle mogelijke tinten voorkomt, want naast emerald en het bladgroen, blijft munt in onze garderobe passen.

Minder aanwezig maar 'very classy' is het exotische paars. Iedereen staat goed met de kleur en het is ook met meer te combineren dan op het eerste gezicht lijkt. Onverwacht mooi: violet met rood. Of geel. Of groen. Zoals we al zeiden: paars past bij meer dan je denkt. Het vormt een aanvulling op alle besproken kleuren. Kijk maar naar de zomercollectie van Burberry Prorsum.

MB

Partner Content

Gesponsorde content