Kleuren met klasse (Deel4)

Omdat er honderden soorten groen zijn, elke tint een andere ondertoon heeft -belangrijk- en kleur het nieuwe zwart is. Wegwijs in de kleurentrends van deze zomer, deel4.

Oké, alle kleuren bij elkaar geshopt (zie vorige delen)? Dan gaan we ze nu combineren:

Kleurenclash garanti? Helemaal niet. Om de felle kleuren in evenwicht te brengen, kunnen ze gecombineerd worden met draagkleuren. Zwart, wit en alle tinten daartussen kunnen, maar deze zomer zijn we veel origineler. De zachte kleuren -bijna wit- passen verrassend genoeg bij alles. Vooral zalm- en huidkleuren zijn trendy.

Dat laatste kan best letterlijk genomen worden, je ziet meer huid op de catwalk dan ooit tevoren. Strapless jurken, transparante textiel of gaten in de stof. Remember de jurken van Louis Vuitton? Ook bij Balmain en Céline vinden we een sterk staaltje nude. Zo zie je maar: wijzelf zijn een belangrijke zomerkleur geworden.

Wie daar niet voor te vinden is, combineert anders: ook kleur op kleur kan. Deze zomer zal het woord 'uitgebalanceerd' veel vallen. Dat slaat niet alleen op felle kleuren gecombineerd met nude, want ook knalkleuren bij elkaar kunnen perfect in balans zijn (en er toch lekker uitspringen). Neem een voorbeeld aan Fendi,Marni en Hermes. Color blocking is geen nieuwe term, maar ook lang nog niet 'out'.

Mix en match er dus op los. Een tropische look met alle soorten blauw en alle tinten groen? Een must. Wij denken daarbij ook aan de kracht van smaragd. Voeg een tikje zon toe met gele accenten of ga voor stijlvol paars. Maar onthoud vooral: toon je huid, want jij past bij alles. Met deze kleuren reizen we van Zuid-Amerika tot Azië: het belooft een vrolijke zomer te worden.

MB

Partner Content

Gesponsorde content