Limburger wereldburger

De Limburger staat bekend om zijn gastvrijheid en eeuwige joviale glimlach. Want vergis je niet, naast de typische Limburgse vlaai heeft Limburg heel wat te bieden. Wij selecteerden 5 must sees in Limburg.

Tip 1: Hip Hasselt

Hasselt beter bekend als de hoofdstad van de smaak is de ultieme citytrip in eigen land. Zo kun je de lokale specialiteiten proeven in het nieuwe Smaaksalon of typische streekgerechten kopen in de Smaakwinkel zoals Hasseltse jenever of speculaas. Bovendien kun je proeven van excellente koffie in de vele hippe koffiebars zoals Boon met zijn koffielounge waar je tegelijkertijd kunt genieten van huisgemaakte chocolade.

Tip 2: Bloesems in Sint-Truiden

De op één na grootste fruitstreek in Europa vind je in Limburg. In april komen de bloesems van de fruitbomen je tegemoet en verandert de streek in een zee van bloesems. Op de site van toerisme Sint-Truiden, kun je op de bloesemmeter in de gaten houden wanneer de eerste bloesems er zijn. Om extra te kunnen genieten van het spektakel worden er fruitterrassen gezet, picknickgelegenheden gebouwd en elke vrijdag van april kun je voor 7,5 euro in een boomgaard tussen vuurpotten wandelen en luisteren naar fruitverhalen. 

Tip 3: Logeren op een hut in het water

Logeren in een hut op het water en genieten van de zonsopgang kan bij het Maascentrum De Wissen. De vlotten zijn 25 vierkante meter groot met daarop een hut van 12,5 vierkante meter. Het vlot is bereikbaar met een Canadese kano en je kunt er overnachten van april tot oktober. Twee overnachtingen heb je vanaf €139 afhankelijk van het seizoen.

Tip 4: Kamperen in de bomen

Heb je geen hoogtevrees? Dan kun je kamperen in een boomkruin. In de tranendreef in Heers kun je overnachten in druppelvormige pit-tenten die aan bomen bungelen, letterlijk van de grond gaan. Bij de boomtenten vind je ook Field Furniture 'Pure Nature' ofwel een complex waar er een sanitair gedeelte is voorzien en een barbecue-eenheid is gebouwd gebaseerd op fruitkisten die terugkomen in het Haspengouwse landschap. Overnachten kan van 21 maart tot 30 september met twee personen voor €70.

Tip 5: Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg telt 200 km wandelpaden door bossen, heide en langs waterplassen. Vooral in augustus is het prachtig wandelen! Het landschap kleurt dan paars door de heide die in bloei staat. Bovendien heb je een prachtig uitzicht op het hoogste punt met uitzicht tot aan de Hoge Venen, Nederland en Duitsland.

Partner Content

Gesponsorde content