Parfum van de week: La Petite Robe Noire

De ‘little black dress’ is een klasieker en een musthave in de kleerkast van elke fashionista, al sinds Audrey Hepburn het concept lanceerde. La Petite Robe Noire bouwt dan ook gretig verder aan dit succes.

Het parfum is de laatste weken niet meer uit de media en het straatbeeld weg te denken. Afgelopen zaterdag nog, liepen we over de Meir van Antwerpen toen we een tiental kokette zwarte dametjes tegen het lijf liepen die maar al te graag hun nieuwe geur aan ons presenteerden. En hij mag er zijn, dit jongere zusje van de bekende Guerlinade

Over het parfum
Topnoot: zwarte kers, amandel, rode vruchten en bergamot
Hartnoot: Bulgaarse en Turkse roos
Basis:  zoethout, gerookte zwarte thee, gerookte Lapsangblaadjes
Deze combinatie maakt dat de geur een eerste zoete touch geeft maar geleidelijk overvloeit in een verfrissend geurpalet.

Over het design
Het flesje is een replica van zijn reeds bekende voorgangers Mitsouko en L’Heure Bleue. Typisch aan het flacon is dat het als het ware het evenbeeld van een sensuele vrouw vormt, met schouderwelvingen en een dop die eruit ziet als een omgekeerd hart. Het design werd getekend door Serge Manseau.

Over het concept
Het intrigerende aan La Petite Robe Noire is dat de campagne ook echt leeft. Het getekende dametje holt, danst en springt over je TV-scherm en strijkt neer op alle grote herkenningspunten in Parijs. En dat is niet alles. Céline Van Overdijk, PR & Press Manager van Guerlain in België, verzekerde ons dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Het ontwerperduo Kuntzel+Deygas, dat instaat voor de dynamische campagne van La Petite Robe Noire heeft met dit elegante dametje totnogtoe slechts het begin van een meeslepend verhaal gemaakt. Het duo is daarmee overigens niet aan zijn proefstuk toe. Eerder tekenden zij voor de openingsscène van de film ‘Catch me if you can’ met Leonardo di Caprio en Tom Hanks en The Pink Panther van Shawn Levy.

Het zwarte figuurtje is dan ook bewust gezichtsloos gehouden zodat iedere vrouw zichzelf erin kan herkennen. Ook leuk om te weten: als je een geurstaaltje vraagt in de winkel, krijg je dat op een authentiek kledinglabel gespoten. Zodat je je de geur als je wil in je little black dress kan naaien!

Praktische info
Eau de parfum La petite Robe Noire 30 ml: €57,39
Eau de parfum La petite Robe Noire 50 ml: €82,91
Eau de parfum La petite Robe Noire 100 ml: €119,04
Van het parfum bestaat ook een bodylotion en douchegel.

Bekijk hier het making of filmpje

Partner Content

Gesponsorde content